Burlövs kommun

Idrottsanläggningar

Idrottshallar och motionslokaler

I Burlövs kommun har vi följande idrottshallar:

  • Burlövshallen, Arlöv; 20*40m med läktare för 450 åskådare
  • Lillevångshallen, Arlöv; 20*40m med läktare för 300 åskådare
  • Dalslund Idrottshall, Åkarp; 20*40m
  • Humlans gymnastiksal, Arlöv; 13*24 m
  • Tågarpsskolans gymnastiksal, Arlöv; 13*19m

Utomhusanläggningar

Kronetorpsvallen

På Kronetorpsvallen i Arlöv finner du gräs- och grusplaner, löparbanor, hoppgropar samt ett omklädningsrum med bastu. För upplysningar och bokning, kontakta medborgarservice.

 

Åkarps Idrottsplats

På Åkarps Idrottsplats finner du gräsplaner, konstgräsplan, löparbanor, hoppgropar, kastring samt ett omklädningsrum med bastu. För upplysningar och bokning, kontakta medborgarservice.

Bangolf

Inom kommunen finns en bangolfanläggning med 18 banor på Svenshögsområdet. För ytterligare information, besök deras webbplats på www.burlovsbangolfklubb.n.nulänk till annan webbplats.

Golfbanor

I Burlövs kommun har vi två golfbanor; Malmö Burlöv Golfklubb i Arlöv och Åkarps Golfbana.

Malmö Burlöv Golfklubb

Malmö Burlöv Golfklubb är en öppen parkbana om 27 hål. En gång- och cykelväg leder direkt från Arlöv till golfbanan. Sege Å slingrar sig fram över banan och blir ett återkommande inslag på många hål. Här finns tre likvärdiga 9-hålsslingor som ger spel varje dag på en 18- och en 9-hålsslinga. Varje måndagsmorgon byts dessa slingor. För ytterligare information, besök deras webbplats på www.malmoburlovgk.comlänk till annan webbplats

Åkarps Golfbana

Åkarps Golfbana är en pay and play-bana, en korthålsbana med sju par trehål och två par fyrahål. Åkarps Golfbana har en förening som heter Vallgårdens Golfklubb Åkarp, där barn såväl som vuxna i alla åldrar kan bli medlemmar året runt. För ytterligare information, besök deras webbplats på www.idrottonline.se/VallgardensGolfklubbAkarp-Golflänk till annan webbplats

Tennis

Det finns en inomhus- och en utomhusanläggning i Åkarp vid Åkarps Idrottsplats/ Dalslunds Idrottshall. Anläggningen ägs och drivs av Åkarp-Burlövs Tennisklubb,

 

Tre plexipave-banor finns på inomhusanläggningen. I direkt anslutning finns också tre grusbanor. För ytterligare information, besök klubbens webbplats på www.akarpstk.netlänk till annan webbplats eller ring 040-46 03 35.

På Spillepengs fritidsområde finns löparspår, utegym och bana för mountainbike

Spillepengs fritidsområdelänk till annan webbplats är ett kuperat rekreationsområde med varierande natur, elljusspår, mountainbike-bana och utegym. Området ligger beläget vid Öresund och du kan njuta av utsikten över Lommabukten och Tågarps hed.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid