Burlövs kommun

Boka visning

Är ni en klass, ett sällskap eller en förening som vill ha en visning? Kontakta oss gärna!


Våra föreslagna tider för visningar är: tisdag – fredag kl 9.00, 10.30 och 13.00. Visningar kan ske även på annan tid efter överenskommelse.
Visningsavgift för skolor: 100 kronor plus 10 kronor/elev.
Burlövselever går gratis.

 

Kotakt: Utställningspedagog emmeli.stenberg@burlov.se


Just nu erbjuder vi följande visningar:


Redesign - från sopor till saker

Pedagogiskt program som vänder sig till elever i åk 4 - 7.

Ca 1,5 h.

Max 25 elever.


I utställningen "Från sopor till saker" visas verk av designern Helle Robertson. Hon diagnosticerade sig själv med Patologiskt Tillvaratagande Syndrom och bestämde sig för att bejaka alla de idéer till upcycling, återbruk och redesign som hon ständigt får. Hennes produkter har tillkommit för att det finns ett överflöd av ett råmaterial som behöver användas, dvs det vi kastat. De nya skapelserna blir alla unika och får ett nytt värde.


Vad är upcykling och Patologiskt Tillvaratagande Syndrom som Helle säger sig lida av? Med inspiration från utställningen Redesign pratar vi om detta, DIY- kultur och andra trender som finns för att ta tillvara på det vi har hemma. Mycket av det som vi kastar blir till råmaterial och kan användas igen; trasiga kläder, papper och ljusstumpar är exempel på råmaterial som Helle använder på nytt för att designa snyggt, hållbart och unikt.


I en praktisk workshop tar vi inspiration från Helles inställning, eller omställning, av materialets värde. Med hjälp av designteori, samlat återbruksmaterial och fantasi får eleverna arbeta med upcykling i Möllegården kulturs ateljé.


Charlotte Weibull och Möllegården

Möllegården kultur är ett kulturhus i Åkarp med en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1670-talet. I visningen tar vi oss tillbaka till ett Skåne som precis blivit svenskt och krig härjat trakterna under 50 års tid. Möllegården som fått sitt namn efter en stubbamölla byggs om i sin nuvarande skepnad i slutet av 1800-talet. 1952 köper Charlotte och hennes man Jack Weibull huset.


Möllegården utvecklas till ett folklivscenter för bevarande och levandegörande av skånsk kultur. Charlottes unika företag med starka visioner och stor entusiasm smittade av sig hos sina anställda och i bygden. Under visningen följer vi utvecklingen av Charlottes företag i utställningen Charlotte Weibull – Sveriges enda folklivskonstnär.

Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp


040-625 67 46
mollegarden@burlov.se

Följ Möllegården kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.


Senast uppdaterad: