Burlövs kommun

Utställningar

Glimtar ur livet

Kerstin Wiberg har varit konstnär i omkring 50 år. Från början var hennes figurer alltid glada. Men 1987 tog hennes liv en ny vändning då hon drabbades av psykisk ohälsa. Skapandet blev mödosamt och gick på sparlåga. I 2009 började Kerstin göra tittskåp och skildra livet som det i har tett sig ur hennes synvinkel. Denna utställning är ett resultat av 10 års sporadiskt skapande för att bearbeta svåra händelser och känslor.
8 februari - 3 maj


Kontext – låt tingen tala

En utställning som tar hembygdens föremål in i den digitaliserade världen med hjälp av QR-koder för att öka kunskapen, tillgängligheten och framförallt – låta tingen tala. Utställningen är det första avstampet i digitaliseringen av Hembygdsföreningarna innan QR-koderna placeras vid de faktiska föremålen på Hembygdsgårdarna. Syftet är att ge besökare tillgång till föremålens historia och betydelse genom att ta fram olika slags berättelser för att göra föremålen begripliga, levande och angelägna för många, också när det inte finns en guide på plats.
8 februari – 7 juni 


Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär!

Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes stora arkiv.

Weibullrummet, står tills vidare.


Kontakta oss

Kultur- och fritidschef

Reia Sofiadotter Collberg

reia.collberg@burlov.se

040-625 66 72

Senast uppdaterad:
2020-02-11