Burlövs kommun

Utställningar

Djungelvrål & Ormkramar - en lekutställning för alla åldrar

Klä ut dig till tiger och kryp runt i en djungelkoja. Klappa en mjuk elefant och kela med ett gosigt lejon. Undersök smådjur i safaritältet. Spela djungelteater och chilla med en kompis i djungelhänget.

Glashallen, 10 oktober - 9 maj

 

Bonbons & stekta ägg

Saskia Cort har över 10 000 följare på instagram. Där beskriver hon sig som en lesbisk kulturtantsfjortis som skriver om konst och inredning. I utställningen Bonbons & stekta ägg vill hon lyfta livets motsatser.

Bonbons står för lyxen och de stekta äggen för vardagen. Båda är viktiga och fyller sin funktion. Under en sjukskrivning på tre år blev det viktigt för Saskia att omge sig med vackra färger och lyx för att känna sig levande och frisk. Keramiken blev den ventil där hon för en stund kunde glömma bort vardagen med sjukskrivning, ångest och depression.


Följ henne på Instagram: https://www.instagram.com/saskiacortlänk till annan webbplats

Gömman, 29 augusti - 18 oktober


Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär!

Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes stora arkiv.

Weibullrummet, står tills vidare.


Kontakta oss

Kultur- och fritidschef

Reia Sofiadotter Collberg

reia.collberg@burlov.se

040-625 66 72

Senast uppdaterad:
2020-10-12