Burlövs kommun
www.burlov.se

Om Burlöv

Visionsbild Burlöv station

Burlövs kommun ligger mitt i Öresundsregionen, mellan Lund och Malmö. Det geografiska läget är det bästa tänkbara både ur boende- och arbetsmarknadssynpunkt och kommunikationerna är goda, med tät tåg- och busstrafik.

Burlövs kommun är Sveriges till ytan näst minsta kommun.

Arlöv och Åkarp

Kommunen består av två tätorter - Arlöv och Åkarp. Arlöv har en lång tradition som industriort. Redan 1869 anlades sockerbruket, vilket kom att utgöra kärnan i industrisamhället Arlöv. Åkarp är en gammal ort med en rik historia som har utvecklats till en attraktiv boendeort, känd för sina stora villaträdgårdar med gamla, uppvuxna träd. Utvecklingen av de båda tätorterna tog fart genom utbyggnaden av järnvägen mellan Lund och Malmö.

Stark företagskommun

I kommunen finns en av landets första industribyar och idag finns många företag i kommunen. Handeln, som är den största branschen i kommunen, skapar många arbetstillfällen och inpendlingen är större än utpendlingen. 

Fint kulturliv

I Burlövs kommun kan du njuta av milsvid utsikt över den skånska myllan. Här ligger Kronetorps mölla - en gammal holländarekvarn från 1841, med både sommarcafé och festlokal.

 

Möllegården kultur i Åkarp, finns Charlotte Weibulls samlingar av gamla skånska dräkter och textilier. Med utställningar av olika slag, en hantverksbutik och ett attraktivt kafé vill Möllegården kultur locka gammal som ung till givande kulturupplevelser – allt enligt mottot "gammalt möter nytt".


Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik