Burlövs kommun
www.burlov.se

Elevresa – resekort med skolbiljett

Jojo-skolkort blir Resekort med skolbiljett

Jojokorten kommer att utgå 2019 och därför har Skånetrafiken tagit fram ett nytt reskort för gymnasieelever. Korten har ett annat utseende och en del nya funktioner. En skolbiljett finns uppladdad på resekortet och den gäller mellan den 12 augusti 2019 och 12 juni 2020.


Skolbiljetten kommer att gälla dygnet om, måndag – fredag, och även gälla på skollov under läsåret. Du kan resa med din skolbiljett inom Skåne på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen, närtrafik som körs av taxi samt färjan mellan Landskrona och Ven.


För dig som ska börja i årskurs 2 och 3

Har du redan ansökt om och fått beviljad elevresa (jojo-skolkort) kommer resekortet med skolbiljett automatiskt att skickas hem till dig på din folkbokföringsadress i början av augusti.


För dig som ska börja i årskurs 1, byter skola eller är nyinflyttad i Burlövs kommun

Du som börjar gymnasiet åk 1 i höst, är nyinflyttad, byter skola, inte tidigare haft jojo-skolkort eller ska gå ett fjärde år i gymnasiet måste ansöka om resekortet med skolbiljett. Ansökan gör du i första hand via vår e-tjänst som blir tillgänglig från den 10 juni. För elever under 18 år gäller att vårdnadshavare ansöker. Elever över 18 år gör ansökan själv. E-legitimation krävs. För att vara garanterad att ditt resekort skickas hem till dig innan terminsstart måste du göra ansökan senast den 31juli.


Vad krävs för att vara berättigad till resekort med skolbiljett?

För att vara berättigad resekort med skolbiljett gäller att du ska:

  • vara folkbokförd i Burlövs kommun
  • studera på heltid
  • ha rätt till studiehjälp enligt studiestödslagen
  • färdvägen mellan bostad (folkbokföringsadress) och skola vara minst 5 kilometer.


Ovanstående gäller t.o.m. vårterminen du fyller 20 år.

Riktlinjerna för elevresa till gymnasieskola nedan är under uppdatering till följd av Skånetrafikens ändrade system. De gäller ej i sin helhet. De nya riktlinjerna förväntas fastställas av nämnd i augusti.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
Skriv till oss via webbformulär »öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2019-07-02

Utbildning & barnomsorg