Burlövs kommun
www.burlov.se

Resekort för gymnasieelever

Resekort med skolbiljett

För gymnasieelever som är folkbokförda i Burlövs kommun och har minst 5 km till skolan gäller följande:

Du får hem ett Resekort som laddas med en skolbiljett och har rätt till bidrag från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Detta gäller till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Du som har inackorderingstillägg har inte rätt att samtidigt få resekort.

Så kan du resa med resekortet

Din skolbiljett gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne. Skolbiljetten gäller alla skollov (förutom sommarlovet) samt helgdagar som infaller på en vardag. Resekortet med skolbiljett är personligt och får inte lånas ut. Du måste skriva ditt namn på baksidan av kortet. Är du över 18 år kan du behöva visa legitimation så tänk därför på att ta med det när du reser.

Ansök om resekort med skolbiljett

Ansökan om elevresa (resekort med skolbiljett) ska göras inför årskurs ett i gymnasiet eller om du är nyinflyttad i kommunen. Beslutet gäller därefter för hela din gymnasietid. Resekortet ska du behålla under hela din gymnasietid och ny skolbiljett kommer at laddas upp på det inför varje nytt läsår.

Om du blir av med ditt resekort

Om du skulle bli av med ditt resekort är du välkommen till Medborgarservice på Kärleksgatan 6 i Arlöv som kan spärra ditt gamla kort. Det kostar 30 kronor att kvittera ut ett nytt resekort. Inbetalning görs i förväg på Plusgiro 112010-4, märk inbetalningen med resekort samt ditt förnamn och efternamn.


Det finns även möjlighet att ansöka om kontantbidrag istället för resekort med skolbiljett. Se vidare riktlinjer för elevresa till gymnasieskola.


Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Medborgarservice,

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2019-10-01

Utbildning & barnomsorg