Burlövs kommun

Elevresa - Jojo Skolkort

Regler för JOJO?

Inför nytt läsår

Du som börjar gymnasiet åk 1 i höst, måste ansöka om elevresa/JOJO-skolkort senast den 31 juli för att vara garanterad att få ditt JOJO-skolkort till terminsstart. Ska du börja på introduktionsprogrammet eller om går i en högre årskurs men inte haft jojo-skolkort tidigare måste du också göra en ansökan.

 

Vid beviljande av elevresa/JOJO – skolkort gäller beslutet hela gymnasietiden så länge alla uppgifter som lämnats vid ansökan om elevresa/JOJO-skolkort inte förändras, dock längst t.o.m. vårterminen du fyller 20 år.

 

För elever i högre årskurser, som redan är beviljade elevresa/jojo skolkort, behöver inte ny ansökan göras om förutsättningarna är de samma som tidigare, dv s samma skola och samma folkbokföringsadress i Burlövs kommun.

För att vara berättigad till elevresa - JOJO-skolkort gäller att du ska:

  • vara folkbokförd i Burlövs kommun
  • studera på heltid
  • ha rätt till studiehjälp enligt studiestödslagen
  • färdvägen mellan bostad (folkbokföringsadress) och skola vara minst 5 kilometer.
  • Gäller t.o.m. vårterminen du fyller 20 år.

 

JOJO-skolkort hämtas ut i Medborgarservice, Kärleksgatan 6, Arlöv. Detta sker kl. 13.00 -16.00 ca 1 vecka före terminsstart och två veckor efter. Ta med legitimation och studieintyg/antagningsbevis och ett foto vid uthämtning av JOJO-skolkort.

Förlorat jojo-kort

Om ditt jojo-kort blir avmagnetiserat ska du lämna tillbaka ditt JOJO-skolkort till Medborgarservice i Arlöv och du får då ett nytt. Du ska då även ta med ditt studieintyg. Om du tappar ditt JOJO-skolkort, kan du få ett nytt hos Medborgarservice. Studieintyg, legitimation och foto ska tas med. En administrationsavgift ska betalas in till plusgirokonto 112010-4 (Burlövs kommun) och på inbetalningen ska det skrivas in elevens namn samt ordet busskort. Det går inte att betala in avgiften direkt i Medborgarhuset, utan avgiften måste betalas in via internetbank.


Om du på felaktigt sätt använder ditt JOJO-skolkort, det vill säga ej har foto eller studieintyg med dig ( busskortet får inte heller lånas ut till någon annan) tar Skånetrafiken ut en bot och utöver det får du betala det 350 kr i administrationsavgifter om du vill ha ett nytt busskort.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
Skriv till oss via webbformulär »öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2019-01-07

Utbildning & barnomsorg