Burlövs kommun
www.burlov.se

Distans- och fjärrundervisning

2020-03-19 I dagsläget bedömer inte Folkhälsomyndigheten att en stängning av våra grundskolor skulle hindra smittspridningen av Covid -19. Burlövs kommun är väl förberedda. Vi har ett antal elever som under de senaste dagarna har befunnit sig hemma med förkylningssymtom. Vår bedömning är att frånvaron kommer vara större än normalt under hela våren.

Förvaltningen har arbetat intensivt med att planera för att ge våra elever möjlighet att ta del av undervisning även om de inte befinner sig i skollokalerna. En central grupp bestående av lärare och digitala strateger har utarbetat en plan och en fortbildning i distans- och fjärrundervisning för våra lärare.


Distans- och fjärrundervisning kommer ske enligt elevernas ordinarie scheman. Närvaro samt resultat i skolarbetet kommer kunna säkerställas på snarlikt sätt som om eleverna skulle befunnit sig i skolan.

 

Samtliga lärare i Burlövs kommuns skolor kommer erbjudas fortbildning i digital undervisning vilket möjliggör för alla elever att delta, oavsett var de befinner sig.

Vi har en central support bestående av sex lärare som kommer att arbeta med att bistå och samarbeta med lärare i våra skolor då distansundervisningen ska planeras och genomföras digitalt.

Burlövs kommun har fullt fokus på att ha våra kärnverksamheter igång och att alla elever som går i våra skolor kan tillägna sig sin utbildning.


Utifrån rekommendation av Folkhälsomyndigheten undervisas elever i gymnasiet med introduktionsprogram samt Komvux via distans.


Länk till pedagogernas support för distans- och fjärrundervisninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2020-03-20

Utbildning & barnomsorg