Burlövs kommun

Vigsel

Close-up of bride and grooms hands overlapping.

Borgerlig vigsel kan väljas av alla. En borgerlig vigsel är precis som en kyrklig vigsel rättsligt bindande fast utan några religiösa inslag

Kommunal vigselförrättare

Vigseln förrättas av en kommunalvigselförrättare som är utsedd av länsstyrelsen. I Burlövs kommun är Håkan Dahlgren, Tjatte Hedlund, Marianne Endunge, Katja Larsson och Elsie Nilsson utsedda till vigselförrättare.


Vigslarna förrättas i Medborgarhuset i Arlöv.

Om ni vill viga er på annan plats inom Burlövs kommun kan det ordnas efter överenskommelse med vigselförrättaren.

Hindersprövning

Innan ni bokar er vigsel måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövningen är ett intyg som visar att det inte finns några hinder att ingå äktenskap. Blankett och mer information finns på Skatteverkets webbplats.

Vigselintyg

Om det inte finns något hinder mot äktenskapet utfärdar Skatteverket "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel". Intygen är giltiga i fyra månader och de ska lämnas till medborgarservice senast två veckor före bokad vigsel.

Vittnen

Två vittnen, som måste ha fyllt 15 år, ska närvara vid ceremonin. Namn och personnummer på dessa lämnas till medborgarservice tillsammans med intygen om hindersprövning. Burlövs kommun kan ordna vittnen om vigseln sker i Medborgarhuset och under kontorstid. Är ni i behov av tolk ordnar ni detta själva. Tolkens namn och personnummer lämnas in tillsammans med intygen om hindersprövning.

Anmälan efternamn

Samtidigt som ni ansöker om hinderprövningen eller senast i samband med vigseln ska ni anmäla ert val av efternamn till Skatteverket.

Vigselbevis

Efter ceremonin får ni ett vigselbevis. Samtidigt skrivs vigselintyget under av vigselförrättaren. Kommunen skickar in vigselintyget till Skatteverket.

Så bokar ni vigsel i Burlövs kommun

Tid för vigsel kan ni boka via medborgarservice, senast två veckor i förväg. Intyg hindersprövning, vigselintyg, namn och personnummer till vittnena och eventuell tolk lämnas till medborgarservice vid bokning av tid, senast två veckor före bokad vigsel.
Den bokade tiden stryks om inte handlingarna kommit in i tid.

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
Skriv till oss via webbformulär »öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2019-07-29

Stöd & omsorg