Burlövs kommun

Ung sommarpraktik med ersättning

Ung sommarpraktik 2019

Burlövs kommun erbjuder dig i åldern 15-17 år möjligheten till en betald praktikperiod och dig i åldern 15-19 år chansen att delta i Forza Summer som sommarentreprenör. Ansökningsperioden för sommaren 2019 är nu stängd och besked till de som ansökt har mejlats ut.   

Om du tackat ja till en praktikperiod eller till att delta i Forza Summer

Nedan kan du läsa om vad som är viktigt för dig att veta och vilka blanketter du måste fylla i. Har du några frågor eller funderingar, kan du meja oss eller komma förbi PEAK på Hantverkaregatan 16.

Intyg

Om du är under 18 år ska du lämna in ett intyg om att du får börja arbeta. Intyget ska vara underskrivet av vårdnadshavare/god man. Kommer du utan intyget kan du inte börja jobba.


Hämta intyg för minderårigPDF

Utdrag ur belastningsregister

Du som ska göra praktik på ett fritidshem, skola, förskola eller idrottsförening, eller inom kultur- och fritidsförvaltningen på en verksamhet där det finns barn och unga, måste beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Kontakta oss om du är osäker!


Det kostar inget att begära utdrag ur registret och tar cirka två - tre veckor innan du får hem det i brevlådan. Beställ i tid, kan du inte visa upp utdraget din första arbetsdag, har arbetsgivaren rätt att säga att du inte får göra din sommarpraktik där.


Beställ utdrag ur Polisens belastningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skatt

Om du tjänar mindre än 19 670 kr (under 2019) behöver du inte betala skatt. Använd i så fall intyget nedan som du kan skriva ut och fylla i. Intyget lämnas till PEAK i samband med informationsträffen din första praktikdag. Glöm inte att skriva under blanketten! Mer information hittar du på Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdragPDF

Konto för utbetalning av ersättning

För att få ersättningen/lönen insatt på sitt bankkonto ska du fylla i en Nordeablankett och skicka till Nordea. Det är dock inte obligatoriskt då du annars får ett utbetalningskort.


Nordea - Anmälan om löntagaruppgifterPDF

Arbetsmiljölagen

Om du är under 18 år så finns särskilda regler i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderåriga (AFS 2012:3). Det kan vara till exempel hur länge du får jobba på kvällen eller vilka arbetsuppgifter du får ha. Information om hur barn och ungdomar får arbeta hittar du på Arbetsmiljöverkets hemsida.


Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbetalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunala platser

(Sista dag för ansökan var den 3 mars 2019)

För dig i åldern 15-17 år erbjuds möjligheten till sommarpraktik med ersättning inom den kommunala verksamheten. Det innebär att du kan få prova på arbetsuppgifter inom t.ex. vaktmästeri- och utomhusarbete, lokalvård, barnomsorg/fritidsverksamhet och äldreomsorg. Under tre veckors praktik får du arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar. Tänk på att du ska kunna arbeta hela perioden och inte kan ta ledigt enstaka dagar.


Period 1: Vecka 25, 26, 27 (17/6 - 5/7)
Period 2: Vecka 30, 31, 32 (22/7 - 9/8)

Arbetstid

Arbetstiden är 6 timmar/dag och är förlagd under vardagar mellan 07.00 – 19.00. Utöver arbetstiden har du minst 30 minuters lunch varje dag.

Midsommarafton är en ledig dag utan ersättning och kan inte ”jobbas in”.

Praktikersättning

Vilken ersättning du får för din sommarpraktik bestäms av hur gammal du är den första arbetsdagen. Beloppen inkluderar semesterersättning.


70 kr/timme (15-16 år)
72 kr/timme (17 år)

 

Ersättning för dig som haft Ung sommarpraktik period 1: Vecka 25, 26, 27 (17/6 - 5/7) kommer att betalas ut torsdagen den 8 augusti.

 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till PEAK peak@burlov.se eller komma och besöka oss på Hantverkaregatan 16 i Arlöv. Vi har drop-in måndag till fredag kl.09:00 – 16:00.

Sommarentreprenör - Forza Summer 2019

(Sista dag för ansökan var den 3 mars 2019)

För dig i åldern 15-19 år finns chansen att delta i Forza Summer som sommarentreprenör. Som sommarentreprenör skapar och driver du tillsammans med andra ungdomar i team ett sommarprojekt med möjligheten att tjäna egna pengar.


Period: Vecka 26-31 (24/6 - 2/8)

För dig som vill veta mer: Sommarentreprenörer - Forza Summer 2019

Kontakta oss

PEAK

Är du ungdom/ung vuxen, förälder eller närstående och vill veta mer? Välkommen att kontakta vår ungdomslots för mer information!

Ungdomslots

peak@burlov.se
040-625 69 69

Besök: Hantverkaregatan 16, Arlöv

Öppettider

Måndag – fredag 09.00 – 16.00

Senast uppdaterad:
2019-07-17

Stöd & omsorg