Burlövs kommun

Forza Summer - Sommarentreprenör 2019

Forza Summer är världens möjlighet för dig som bor i Burlövs kommun och är mellan 15 och 19 år. Tillsammans med andra drivna ungdomar skapar och driver du ett projekt. Ansökningsperioden för sommaren 2019 är nu stängd och besked har lämnats till de som ansökt.

Om du tackat ja till din plats

Efter att du tackat ja får du ett informationsmail med inbjudan till en uppstartsträff där du får träffa alla de andra ungdomarna, kursledarna och där du kommer få svar på frågor och mer information om sommarens projekt.

Vi ser fram emot att träffas!

Vilka datum är det?

Period

Vecka 26 – 31 (24 juni -2 augusti)

Kickoff-vecka

Vi startar med en kickoff-vecka, 24-28 juni, där ni bestämmer era team, vilka projekt ni vill driva och vi coacher ger er allt ni behöver. En hel del roliga aktiviteter utlovas och många skratt.

Coachning

Under kommande veckor arbetar ni i era team med hjälp av coacher som finns där för att stötta och peppa er i ert arbete framåt.

Avslutning

Hela sommarens projekt avslutas den 2 augusti där vi firar era framgångar och nya lärdomar tillsammans.

Vilka projekt handlar det om?

Vi har tagit fram olika områden som projekten ska röra sig inom men det är ni som team som bestämmer vad och hur ni ska göra. Ni styr över er arbetstid, sätter era mål och det är ni som skapar resultatet. Vi coacher finns med hela vägen för att stötta, bidra och såklart fira era framgångar med er! De olika områdena innefattar allt från att anordna spännande aktiviteter, försäljning, välgörenhet och skapande.

Det bästa har varit att bilda team och göra roliga saker tillsammans. För mig en av de bästa dagarna, tack för er. -Deltagare Forza Summer 2018

Den gemensamma nämnaren, vad ni än väljer, är att ni kommer utvecklas både som entreprenörer men framförallt som personer. Förra året fick vi gång på gång höra från ungdomarna som var med att de blivit modigare. Att de vågade utmana sig i allt från att ringa samtal till stora företag till att våga sälja och stolt visa upp sina produkter och tjänster. 94 % uttryckte efter sommaren att de fått ett ökat självförtroende och alla lärde känna nya vänner under sommaren.

Deltagare Forza Summer 2018

Det jag lärt mig under tiden vi jobbade med företagen är att jag aldrig ska ge upp, även om det inte går så bra eller om det händer något dåligt.
-Deltagare Forza Summer 2018

Varför ska du välja Forza Summer?

Detta är en unik möjlighet för dig som är nyfiken på vad det innebär att vara entreprenör, driva projekt och vill testa något nytt.


Du kommer träffa nya vänner men även entreprenörer, företagare och framförallt ha roligt och skapa något riktigt under sommaren, något du kan vara stolt över och ha med dig som en erfarenhet oavsett vad du kommer studera eller arbeta med i framtiden. Under hela resan har du coacher som hjälper dig men vårt mål är att ni som team ska driva och äga era egna projekt och genom det utvecklas som entreprenörer. Vi vill att ni ska känna stolthet och fatta hur grymma ni är!

Det bästa med kursen var att man utifrån egna idéer kunde göra så mycket och samtidigt ha kul. -Deltagare Forza Summer 2018

Forza Summer är inget vanligt sommarjobb med traditionell fast lön, utan du och ditt team kommer själva sätta era mål, bestämma era arbetsuppgifter och vara era egna chefer i sommar och arbetet kommer vara utmaningsdrivet.

Vad brinner du för?

Vad älskar du att göra? Vill du vara den som skapar en grym mötesplats för ungdomar? Arrangerar roliga aktiviteter för barn eller äldre? Startar sommarcafé eller loppis? Vill du göra skillnad, skapa något som bidrar till en bättre värld?

Är du en kreativ själ som skulle älska att gå loss med färg, form och häftiga idéer? Vad skulle du vilja förändra, göra om, måla om, utveckla där du bor? Möjligheterna är många i sommar om du tar dem! Det är din fantasi och vilja som sätter ramarna.


/Forza Summer-teamet

Nyfiken på förra årets projekt?

Självförsvarskurser, fotbollscup, barnpassning, städning cykelreparationer och mycket mer. Så såg utbudet ut bland de 13 företag som ungdomarna, i åldrarna 15-17 år, startade som sommarprojekt i Burlövs kommun sommaren 2018. Läs mer i artiklarna nedan!


Startade företag i stället för sommarjobb - Burlövs nyheter 29 juni, 2018


Sommarens roligaste tävling - Burlövs nyheter 16 juli, 2018


Fått väldigt bra respons - Burlövs nyheter 17 juli, 2018


Coach och sommarentreprenör år 2018

Kontakta oss

PEAK

Är du ungdom/ung vuxen, förälder eller närstående och vill veta mer? Välkommen att kontakta vår ungdomslots för mer information!

Ungdomslots

peak@burlov.se
040-625 69 69

Besök: Hantverkaregatan 16, Arlöv

Öppettider

Måndag – fredag 09.00 – 16.00

Senast uppdaterad:
2019-04-29

Stöd & omsorg