Burlövs kommun

Forza Summer - Sommarentreprenör

Som alternativ till den traditionella kommunala sommarpraktiken erbjuder Burlövs kommun ungdomar i åldern 15-19 år möjligheten att delta i Forza Summer där man i grupper driver projekt och lär sig mer om företagande.

Drivna ungdomar skapar möjligheter i Burlöv

Kreativitet och idéskapande sammanfattar väl det som utspelar sig på Möllegården i Burlövs kommun i sommar. Drygt 30 drivna ungdomar har istället för traditionella sommarjobb, valt att under sommaren lära sig om företagande och hur man driver projekt.


Drivkraften hos de unga i Forza Summer är stark och förhoppningarna många - alltifrån att lära sig driva egna projekt, vara med och skapa skillnad för invånarna i kommunen, samla in pengar till behövande och fattiga barn i världen, till att få nya kompisar i teamet, öva sin svenska och få vara kreativa.


För barn och ungdomar planeras det just nu för fullt en fotbollsturnering och ett strandevent, men på sommarens schema finns även en Seniorafton och försäljning av frukt, smycken och andra prylar. Forza Summer kommer även att vara med på allsång-eventen Hela Granbacken sjunger i sommar den 18, 25 juli samt 1 augusti.

 

Sommarentreprenörer 2019

Bild: Årets sommarentreprenörer i Burlövs kommun

Sommarens projekt och aktiviteter 

Välgörenhetsevent på Möllegården

Den första juli höll ungdomarna ett välgörenhetsevent på Möllegården Kultur i Åkarp där allmänheten var inbjuden. I projektet From Zero to Hero samarbetar ungdomarna med en välgörenhetsorganisation där insamlade pengar går till barn och ungdomar i Ugandas största slumområden. Förutom information om organisationens arbete i Uganda, erbjöds försäljning av fika och handgjorda armband. Besökare kunde också åka en tur i limousin mot att donera en valfri summa till insamlingen! 

Senior afton

Alla Burlövs seniorer är välkomna till en afton med ungdomar i Forza Summer. Spela boule, bingo, grilla och ha det gott!

Burlövs roligaste fotbollsturnering på Åkarp IP

Den 21 juli anordnas Burlövs roligaste fotbollsturnering för barn och ungdomar i åldern 6-18 år. Turneringen äger rum på Åkarp IP. Vid sidan av fotbollsplanerna kommer det finnas roliga aktiviteter och försäljning av fika och korv med bröd.

Aktiviteter i samband med Hela Granbacken sjunger

Forza Summer deltar i allsång-eventen Hela Granbacken sjunger i sommar den 18, 25 juli samt 1 augusti, med bland annat ansiktsmålning för barn, fikaförsäljning och överraskningar.  

Ta med dig vänner och familj till en händelserik dag på Lomma strand!

Burlövs fotbollsgrupp anordnar en händelserik dag på Lomma strand med spännande aktiviteter såsom beachvolleyboll och strandfotboll, ansiktsmålning för barn och försäljning av korv med bröd och fika.

Forza Kreative

Ett projekt som låter kreativiteten flöda! Säljer handgjorda smycken, tie dye t-shirts och erbjuder ansiktsmålning för barn.

From Zero to Hero

Samlar in pengar för att hjälpa barn och ungdomar i Uganda i samarbete med välgörenhetsorganisationen Help Africa.

Vill du veta mer om Forza Summer och projekten? 

Senior afton - grillning, bingo för möten mellan äldre och ungdomarlänk till annan webbplats

Aktiviteter i samband med Hela Granbacken sjungerlänk till annan webbplats

Samla in pengar för samarbete med Help Africa för barn i Ugandalänk till annan webbplats

Forza Kreative - Smycken, tie die t-shirt och ansiktsmålninglänk till annan webbplats

Burlövs roligaste fotbollsturnering för barn och ungdomarlänk till annan webbplats

Fotboll och spännande aktiviteter på stranden i Lomma för allalänk till annan webbplats


Välkommen att kontakta oss om du frågor om Forza Summer eller de projekt som drivs under sommaren!


Hanna Svensson, projektledare, Forza of Sweden

hanna.svensson@forzaofsweden.se, 0768-554839


Anna Nilsson - Näringslivssamordnare, Burlövs kommun

anna.nilsson4@burlov.se, 040-625 63 29

 

Information till dig som deltar i Forza Summer 2019

Period

Vecka 26 – 31 (24 juni -2 augusti)

Kickoff-vecka

Vi startar med en kickoff-vecka, 24-28 juni, där ni bestämmer era team, vilka projekt ni vill driva och vi coacher ger er allt ni behöver. En hel del roliga aktiviteter utlovas och många skratt.

Coachning

Under kommande veckor arbetar ni i era team med hjälp av coacher som finns där för att stötta och peppa er i ert arbete framåt.

Avslutning

Hela sommarens projekt avslutas den 2 augusti där vi firar era framgångar och nya lärdomar tillsammans.

Vilka projekt handlar det om?

Vi har tagit fram olika områden som projekten ska röra sig inom men det är ni som team som bestämmer vad och hur ni ska göra. Ni styr över er arbetstid, sätter era mål och det är ni som skapar resultatet. Vi coacher finns med hela vägen för att stötta, bidra och såklart fira era framgångar med er! De olika områdena innefattar allt från att anordna spännande aktiviteter, försäljning, välgörenhet och skapande.

Det bästa har varit att bilda team och göra roliga saker tillsammans. För mig en av de bästa dagarna, tack för er. - Deltagare Forza Summer 2018

Den gemensamma nämnaren, vad ni än väljer, är att ni kommer utvecklas både som entreprenörer men framförallt som personer. Förra året fick vi gång på gång höra från ungdomarna som var med att de blivit modigare. Att de vågade utmana sig i allt från att ringa samtal till stora företag till att våga sälja och stolt visa upp sina produkter och tjänster. 94 % uttryckte efter sommaren att de fått ett ökat självförtroende och alla lärde känna nya vänner under sommaren.

Vad kan du förvänta dig av Forza Summer?

Detta är en unik möjlighet för dig som är nyfiken på vad det innebär att vara entreprenör, driva projekt och vill testa något nytt.

Du kommer träffa nya vänner men även entreprenörer, företagare och framförallt ha roligt och skapa något riktigt under sommaren, något du kan vara stolt över och ha med dig som en erfarenhet oavsett vad du kommer studera eller arbeta med i framtiden. Under hela resan har du coacher som hjälper dig men vårt mål är att ni som team ska driva och äga era egna projekt och genom det utvecklas som entreprenörer. Vi vill att ni ska känna stolthet och fatta hur grymma ni är!

 

Det bästa med kursen var att man utifrån egna idéer kunde göra så mycket och samtidigt ha kul. - Deltagare Forza Summer 2018

Forza Summer är inget vanligt sommarjobb med traditionell fast lön, utan du och ditt team kommer själva sätta era mål, bestämma era arbetsuppgifter och vara era egna chefer i sommar och arbetet kommer vara utmaningsdrivet.

 

Vad älskar du att göra? Vill du vara den som skapar en grym mötesplats för ungdomar? Arrangerar roliga aktiviteter för barn eller äldre? Startar sommarcafé eller loppis? Vill du göra skillnad, skapa något som bidrar till en bättre värld?

Är du en kreativ själ som skulle älska att gå loss med färg, form och häftiga idéer? Vad skulle du vilja förändra, göra om, måla om, utveckla där du bor?

 

Möjligheterna är många i sommar om du tar dem! Det är din fantasi och vilja som sätter ramarna.

 

Forza Summer-teamet

Kontakta oss

PEAK

Är du ungdom/ung vuxen, förälder eller närstående och vill veta mer? Välkommen att kontakta vår ungdomslots för mer information!

Ungdomslots

peak@burlov.se
040-625 69 69

Besök: Hantverkaregatan 16, Arlöv

Öppettider

Måndag – fredag 09.00 – 16.00

Senast uppdaterad:
2019-07-03

Stöd & omsorg