Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Var först med att bada på det nya Burlövsbadet!

En man håller för näsan och hoppar ner i vattnet med en rosa badring runt midjan.

Passa på att bli ren till jul och samtidigt vara en av de första badgästerna på Burlövsbadet! Den 17 december bjuder vi in till badbelastningstest, vilket innebär att vi behöver många taggade badare på plats.

Vad är ett badbelastningtest?

Badbelastning innebär att vi skall vara det dimensionerade antalet personer i bassängerna under en timme och sedan upprepa det och under tiden så kommer vi att testa anläggningen och ta vattenprover för att försäkra oss att anläggningen fungerar som den ska.

För att du ska kunna delta så måste du vara över 12 år och vara simkunnig. Allt badande sker på egen risk. Vi bjuder in sammanlagt 550 personer som får chansen att ta badhusets första simtag. Anmälan stängs kl. 12:00 den 16 december och det är först till kvarn som gäller!

Boka din plats

Badbelastningstestet är uppdelat i fyra grupper. Varje grupp är på badet 1,5 timme. Du anmäler dig genom att följa länkarna till de olika bokningsformulären nedan.


Grupp 1 (140 personer)

Kl. 07:30 Insläpp till badhuset.
Kl. 08:00 Badande i 50-metersbassängen.
Kl. 09:00 Avslutning av badande i 50-metersbassängen.

Grupp 2 (140 personer)

Kl. 09:30 Insläpp till badhuset.
Kl. 10:00 Badande i 50-metersbassängen.
Kl. 11:00 Avslutning av badande i 50-metersbassängen.

Grupp 3 (135 personer)

Kl. 11:30 Insläpp till badhuset.
Kl. 12:00 Badande i multibassängen, 25-meters bassängen och barnbassängen.
Kl. 13:00 Avslutning av badande i multibassängen, 25-meters bassängen och barnbassängen.

Grupp 4 (135 personer)

Kl. 13:30 Insläpp till badhuset.
Kl. 14:00 Badande i multibassängen, 25-meters bassängen och barnbassängen.
Kl. 15:00 Avslutning av badande i multibassängen, 25-meters bassängen och barnbassängen.

Avbokning

Det är viktigt att du som anmäler dig till badbelastningstestet kommer. Har du anmält dig men fått förhinder? Om du av någon anledning inte kan komma så behöver du avboka dig omgående via formuläret nedan.

Inbjudningarna är öppna så länge det finns platser kvar och om du avbokar din plats så kan vi erbjuda platsen till någon annan.

OBS! Vaccinationsbevis och nya restriktioner kan komma att gälla den 17 december

Folkhälsomyndigheten och regeringen avser införa krav på vaccinationsbevis för offentliga tillställningar från och med den 1 december. I dagsläget är inget beslut taget, men vi följer utvecklingen och skickar ut ny information om nya restriktioner införs.

Burlövs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och badbelastningstestet kan därmed komma att ställas in eller avbrytas beroende på smittspridningsläget. Vi erbjuder ingen kompensation för eventuellt inställt eller avbrutet testbad. 

 

Läs regeringens pressmeddelande om vaccinationsbevis här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress: Badhusvägen 31, Arlöv
Parkering: På Burlövsbadet befintliga parkering eller på Burlöv Centers parkering. Kom i tid så att du hinner hitta en parkeringsplats

 

När du kommer till badhuset så kommer du att mötas av personal och ditt namn kommer att checkas av på en lista. Du kommer få ett armband som visar vilken bassäng som du ska bada i.


Du kommer kunna byta om i våra nya omklädningsrum och duscha precis som när anläggningen är igång.


Vi kommer dock inte att kunna använda omklädningsskåpen. Istället kommer alla besökare ta med sina personliga ägodelar in i bassängutrymmena, så ta gärna med dig en väska där alla era kläder får plats. Vi ansvarar inte för borttappade ägodelar, så se till att ha uppsikt över dina saker.

Vi önskar att besökarna är i vattnet så mycket som möjligt under tiden som belastningstestet pågår. Vi kommer försöka att ha lite aktiviteter för att hålla i gång alla. Men vi hoppas även att alla själv tänker ut vad de vill göra under den timmen som beslastningstestet pågår. Du kan ta med dig en bok om du inte vill simma en timme, eller snorkelutrustning om du vill vara lite spexigare.

Senast uppdaterad: