Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Skolförvaltningen säkerställer digital undervisning ifall det behövs

tecknad bild där lärare pekar med pekpinne på stor datorskärm med elev sitter vid skolbänken med dator och hörlurar

I dagsläget bedömer inte Folkhälsomyndigheten att en stängning av våra grundskolor skulle hindra smittspridningen av Covid-19. Men Burlövs kommun är väl förberedda om det skulle ske. Vi har ett antal elever som under de senaste dagarna har befunnit sig hemma med förkylningssymtom. Vår bedömning är att frånvaron kommer vara större än normalt under hela våren.

Planering för eventuell digital undervisning i full gång

Förvaltningen har arbetat intensivt med att planera för att ge våra elever möjlighet att ta del av undervisning även om de inte befinner sig i skollokalerna. En central grupp bestående av lärare och digitala strateger har utarbetat en plan och en fortbildning i distans- och fjärrundervisning för våra lärare.


Distans- och fjärrundervisning kommer ske enligt elevernas ordinarie scheman. Närvaro samt resultat i skolarbetet kommer kunna säkerställas på snarlikt sätt som om eleverna skulle befunnit sig i skolan.

Digital support bistår lärarna

Samtliga lärare i Burlövs kommuns skolor kommer erbjudas fortbildning i digital undervisning vilket möjliggör för alla elever att delta, oavsett var de befinner sig.

Vi har en central support bestående av sex lärare som kommer att arbeta med att bistå och samarbeta med lärare i våra skolor då distansundervisningen ska planeras och genomföras digitalt.


Burlövs kommun har fullt fokus på att ha våra kärnverksamheter igång och att alla elever som går i våra skolor kan tillägna sig sin utbildning.

Komvux och introduktionsprogram inför utbildning på distans

Utifrån rekommendation av Folkhälsomyndigheten undervisas elever i gymnasiet med introduktionsprogram samt Komvux via distans.


Länk till pedagogernas support för distans- och fjärrundervisning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: