Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Polisen skickar ut årets lokala trygghetsmätning i Burlövs kommun

Inzoomad bild på en person i polisuniform, som står framför en bil

Nu skickar polisen tillsammans med de 58 kommunerna i polisregion Syd ut årets lokala trygghetsmätning.

I dagarna kommer 73 800 personer mellan 16 och 85 år, boende i polisregion Syd, att få brev av polisen och sin kommun. I Burlöv kommer cirka 600 personer få enkäten hemskickad.


– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

Mats Trulsson, polis. En man i polisuniform ler och tittar in i kameran.

Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

För att polis och kommun ska få bättre kunskap om medborgarnas uppfattning om sin boendemiljö ställs frågor också om den.

 

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson.


I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i närområdet.

Undersökningen skickas ut den 16 augusti och avslutas cirka två månader senare. Resultatet presenteras senare under hösten.


Vid frågor om undersökningen: kontakta Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd, på telefon 010-56 20 200.


Läs mer på polisens hemsida: www.polisen.se/trygghetSyd2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: