Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Planera för tågstoppet Malmö–Lund 22–28 augusti

Tågperrong som håller på att byggas med betong, glas och regnskydd.

Burlövs nya station som håller på att växa fram. Bilden är tagen i maj 2020. Foto: Trafikverket

Från 23.00 den 22 augusti till och med 28 augusti är det stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Skånetrafikens ersättningsbussar kommer att trafikera sträckan men i rusningstid blir det trångt och resan tar längre tid.

Tågstoppet innebär att det tar längre tid för dig att resa, men ersättningsbussar mellan Malmö och Lund kommer att se till att du fortfarande kan resa. Trafikverket arbetar för att trafikstoppet ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla som måste resa.

Ju färre som reser mellan Malmö och Lund under tågstoppet desto lättare blir det för dem som måste resa. Många kommer att behöva resa med de ersättningsbussar som sätts in och det blir tätare trafik på vägarna om fler pendlar med bil.

Besvärligt att pendla

Kan du undvika att resa under tågstoppet, eller under rusningstid, slipper du själv att påverkas av tågstoppet. Det blir en besvärlig vecka för de som pendlar på sträckan Malmö och Lund. För den som kan planera om sin resa, samåka eller arbeta hemma blir tågstoppet mindre jobbigt.

Aktuell reseinformation

Reseinformation hittar du hos Skånetrafiken, trafikverket.se eller hos det resebolag där du köpt din biljett.

Senast uppdaterad: