Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

På Spillepengs fritidsområde finns löparspår, utegym och bana för mountainbike

utegym med redskap i trä

foto: SYSAV

Spillepengs fritidsområde är ett kuperat rekreationsområde med varierande natur, elljusspår, mountainbike-bana och utegym. Området ligger beläget vid Öresund och du kan njuta av utsikten över Lommabukten och Tågarps hed.

Mountainbike-bana

En mountainbike-bana har anlagts våren 2019. Banan har tre spår av varierande svårighetsgrad, med fokus på att området ska vara tillgängligt med relativt lätt cykling.

Spillepengs utegym

2018 anlades ett utegym på Spillepengs fritidsområde. Utegymmet är välutrustat med robust utrustning i trä. Här kan du träna alla muskelgrupper, samtidigt som du blickar ut över havet. Behöver du träningsinspiration? Här kan du se en video med inspiration till olika slags övningar som du kan göra i Spillepengs utegym.

Löparspår på Spillepeng

I Spillepengsområdet finns tre löpslingor som är 1,3, 2,4 och 3,7 kilometer långa. Den kortaste slingan är ett elljusspår. På Spillepengen springer du på naturunderlag i backig terräng. Det kuperade området lämpar sig bra för backträning.

Spillepengs rekreationsområde

I rekreationsområdet finns gott om bord och bänkar för den som tagit med sig en fikakorg, eller bara vill vila benen en stund. I området möts tre kommuner: Malmö, Burlöv och Lomma. De har tillsammans med SYSAV bildat Stiftelsen Spillepeng som ansvarar för området.

Senast uppdaterad: