Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Nu släpps Burlövsfestens första programpunkter!

En bild med texten "Burlövsfesten 2022" i orangea, gröna och blåa bokstäver. Texten är omringad av stjärnor och färgglada vimplar.

Nu har det blivit dags för Burlövsfestens första programsläpp! Den 3 september kommer området runt om och i Burlöv Center förvandlas till årets folkfest. Vi kommer ha ett fullsmockat program med massor av grymma artister, roliga aktiviteter och god mat och dryck. Här ser ni de första bekräftade programpunkterna.

En bild på Samira Manners, en blond ung kvinna med orange tröja.

Samira Manners

Samira Manners har tagit Sverige med storm med sin personliga, känslofulla låtar. Sedan debutsingeln ”Do It All Again” 2020 har hon fortsatt dela med sig av sina berättelser till lyssnarna. Senast sågs hon trollbinda svenska folket från Melodifestivalens scen med låten ”I Want to Be Loved”. Under året släpps hennes debutskiva - och vi är väldigt glada över att kunna välkomna henne till Burlövsfesten!

En bild på Lazee, en man med vit tröja och solglasögon

Lazee

Lazee som är född och uppväxt i Malmö, med föräldrar från Ghana, fick tidigt en stor passion för musik starkt inspirerat av hans pappa som var DJ. Han slog igenom 2008 med låten ”Rock Away” som producerades av iSHI och Swedish House Maffia. Låten blev snabbt en hit och klättrade på listorna i både Sverige och utomlands. Hans debutalbum ”Setting Standards” släpptes senare samma år och landade Lazee fyra Grammis-nomineringar och en nominering i MTV Music Awards. I september utlovar han stor fest på Burlövsfestens scen!

En äldre bild på Boris Segovia. En ung pojke sitter och spelar på en akustisk gitarr.

Boris Segovia

I 43 år har Boris Segovia spelat på sin klassiska gitarr. Som gatumusikant runt om i Europa och Kanada har han förfinat sina kompositioner under lång tid. År 1997 vann han SM i gatumusik, och år 2000 tog han emot Burlövs kommuns Kulturstipendium. Boris tar med oss på en resa, där latinamerikanska toner blandas med klassisk gitarr och världsmusik.

En bild på Molecule Brewing. Tre män står i ett bryggeri och ler mot kameran.

Molecule Brewing

Molecule Brewing är ett kollektiv som består av tre lokala bryggare Elm Eleven, NerdBrewing och Chad Beer. De tre bryggarna flyttade till Arlöv från Norra Grängesbergsgatan i Malmö för att kunna utveckla och bygga ett helt nytt bryggeri. De tre har olika intresse och uttryck och kompletterar varandra för en komplett smakpalette. Elm Eleven producerar bland annat himmelska suröl med olika fruktiga smaker och förvånande fluffig textur. Nerdbrewing söta och mustiga Imperial Milk Stout är i världsklass och fungerar mycket fint att lagra länge. Chad Beer brygger IPA och modiga varianter på lager som är välbalanserade och smakrika utan några kompromisser.

En bild på Kareem, en ung kille med kortsnaggat hår som kollar in i kameran.

Kareem

10-åriga rapparen Kareem är tillbaka med nya låten “I’m Back”. Svenska folket lärde först känna honom på TV4:s Talang, där han som 7-åring chockade publiken med sin vassa rap. I sommar kommer han till Burlövsfesten, och vi känner oss säkra på att vi kommer hitta honom på ännu större scener i framtiden.

En bild på Tabemasu Ka-Jen. En man och en kvinna i röda förkläden.

Tabemasu Ka-Jen

Tabemasu Ka-Jen är Södra Sveriges enda japansk-inspirerade foodtruck. De blev nordiska mästare 2019 och representerade Sverige i European Street Food Awards samma år. Maten lagas från grunden och är full av japanska influenser. Det känns oerhört kul att ha de på plats under Burlövsfesten!

En bild på äldre män och kvinnor som dansar i folkdräkt

Bara Härads Hembygdsförening

Hur lekte man förr i tiden? Bara Härads hembygdsförening har till syfte att sprida kunskap om Burlövs hembygd och bevarandet av dess traditionella värden. På Burlövsfesten kommer de hålla i flera traditionella lekar, som besökarna kan få prova på. De kommer även ha med sig gamla leksaker som man kan leka med.

En bild på Jalal Joyan. En man som tittar in i kameran och sjunger.

Jalal Joyan

Jalal Joyan är en afghansk sångare och folkmusiker utbildad vid Dānishgāh-e Balkh-universitet i norra Afghanistan. Hans huvudinstrument är sång och hand-harmonium. Tillsammans med sitt band spelar han traditionell och samtida musik från Afghanistan och Mellanöstern med hög intensitet och inlevelse. Jalal Joyan är idag verksam i England och han har blivit inbjuden till Sverige av föreningen Afghanska Gemenskapen i Åkarp.

En bild på Effayé, en ung kvinna med mörkt lockigt hår och blå tröja.

Effayé

Malmöartisten Effayé har senaste åren tagit Skåne och Sverige med storm med framträdanden på Malmöfestivalen, Kulturnatten i Lund och radioframträdanden på P3 Din Gata. I höstas så släppte hon sin tredje singel "Tequila" med Lazee som gäst. Effayé har en imponerande repertoar som sträcker sig över flera olika genrer och hon tar modigt sig an annorlunda samarbeten och projekt. Vi är otroligt taggade på att se henne på Burlövsfesten i september!

En bild på två personer som spelar basket. Framför bilden är en logotyp med ordet "Hemmaplan" och en basketboll.

Hemmaplan

Gillar du att spela basket? Eller har du aldrig spelat men är sugen på att testa? Då är du välkommen på spontanbasket Hemmaplan och basketföreningen HSIF Arlöv. Hemmaplan är en satsning för att få fler barn i rörelse. Med basketbollen som redskap arbetar de för att sänka tröskeln för barn att kliva in i föreningslivet.

En bild från en spelning av ABU NEIN. En kvinna med grönt hår sjunger på scenen.

ABU NEIN

ABU NEIN har de senaste åren skakat om en hel postpunkvärld och skapat en ny scen för mörk musik i Malmö. Rundgång-Dennis, Erica Li Lundqvist och Anders Nordensson har med lika delar nostalgi och framtidsblickande skapat ett nytt och eget suggestivt ljudlandskap mellan synth och gothrock. Deras debutalbum "Secular Psalms" har hyllats med en nominering på Manifestgalan och vunnit årets debutalbum på Synthsläggan. Som liveband är de en lika energisk som ödesmättad kraft som trollbinder sin publik och de levererar alltid en intensiv upplevelse. Deras konsert på Burlövsfesten lär inte bli något undantag.

En bild på en kvinna och en man som spelar fiol och trummor

Pamoja och den magiska trumman

Reagan Oduor Nyachieng och Amalie Malmgren Asmild skapar tillsammans föreställnigen Pamoja och den magiska trumma. I föreställningen så vi med på en musikalisk resa i en interaktiv konsert och berättelse där temat är samarbete. Musiken består av uttrycksfulla dansrytmer och sånger från olika kulturer i Kenya och det är ett spännande möte mellan Reagan Oduors afrikanska trummor och Amalie Asmilds nordiska fiolspel och sång. Under föreställningen blandas musiken med berättande och teater: Pojken ”Pamoja” hoppas att han kan imponera på sina vänner genom att samla honung från den stora bikupan i skogen. Men det går fruktansvärt fel och nu kommer han att behöva sina vänners hjälp för att fixa allt.

En bild på en person med färgglada tatueringar på armarna.

Rosor och Dödskallar

Har du en tatuering? Kanske ett litet hjärta på vristen eller en stor delfin över bröstet? Var det något du planerat länge eller kanske ett impulsbeslut?

Välkommen till Kultur i Burlövs lilla studio på Burlövsfesten och bli intervjuad och fotograferad med din tatuering. Resultatet blir en utställning på Möllegården kultur till hösten.

En bild från en spelning med Lost Angels. Tre personer svänger sitt hår så att det täcker deras ansikten.

Lost Angels

Kulturskolans rock- och popband Lost Angels har repat hårt på både covers och egna låtar och är redo för att fylla Burlövsfesten med ösiga rocklåtar och finstämd sång. Vi ser med spänning fram emot att se bandet på scenen!

En bild på två personer i gula kläder som håller upp frukter mot kameran.

Fruktsallad

Fruktsallad är en färgsprakande föreställning för de allra yngsta. Kulturpedagogerna Klara och Kristina hittar en påse med olika frukter och med hjälp av sång och musik blir det hela en riktigt svängig och fruktig stund tillsammans med alla barnen.

En bild på färska grönsaker. Framför bilden syns REKO-rings logotyp

REKO-ring Åkarp

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat utan mellanhänder. Åkarps lokala REKO-ring är på plats på Burlövsfesten och säljer sina lokalproducerade varor. Ta chansen att köpa färsk mat direkt från producenten!

En bild på ett tennisrack och två tennisbollar. Framför bilden syns Åkarp-Burlövs Tennisklubbs logotyp.

Åkarp-Burlövs Tennisklubb

Är du sugen på att börja spela tennis? Välkommen att prova på inomhustennis med den lokala tennisklubben Åkarp-Burlövs TK! De kommer att finnas på plats under Burlövsfesten för att hjälpa alla nyfikna besökare.

Senast uppdaterad: