Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2019-12-04

Nätverksträff för skånska måltidsutvecklare

I samband med Näteverket MUNS, Måltidsutvecklarna i Skåne

Från vänster: Ola Moberg (kostchef), Elin Rigo (måltidsutvecklare) och Kim Andersson (köksledare). Alla tre jobbar för Burlövs kommun.

MUNS heter ett nätverk av måltidsutvecklare som jobbar i skånska kommuner. Under onsdagen träffades representanter för 18 kommuner i Arlöv för att bland annat diskutera hur de kan arbeta med att skapa mer hållbara måltider.

Målet med träffarna är att inspireras av varandra och att dela med sig av tips på hur vi kan skapa nyttiga, klimatsmarta måltider som barnen tycker om, säger Burlövs kostchef Ola Moberg.

Miljövänlig måltidsvecka

En av idéerna som Ola vill förverkliga med nätverket är den om en gemensam miljövänlig måltidsvecka i hela Skåne.


Med en gemensam klimatsmart måltidsvecka för hela Skåne går vi i bräschen för hela landet och sätter press på övriga regioner och kommuner att tänka mer miljövänligt. Med förenade krafter kan den offentliga måltiden ställa krav på leverantörer att ta fram råvaror och produkter till oss. Vi står starkare tillsammans än var och en för sig och kan vi garantera 100 000 portioner per dag istället för 3000 blir det lättare för oss att ställa krav på leverantörerna för att tillgodose våra behov och önskemål, säger Ola.

MUNS startade 2015 och är en förkortning för Måltidsutvecklarnas Nätverk i Skåne.

gruppbild av ett femtiotal människor i en stor sal

Gruppbild av deltagarna i nätverket MUNS.

Senast uppdaterad:
2019-12-05