Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2018-01-19

Lund-Arlöv, fyra spår: planerade händelser för 2018 (i urval)

Byggarbetsplats med armeringsjärn och betongpelare

Järnvägsutbyggnaden vid Lommavägen i Arlöv.

Det händer mycket kring utbyggnaden av järnvägen genom vår kommun. Följande information har vi fått från Trafikverket och deras entreprenörer NCC/OHL om vad som kommer att hända under det närmaste året. Tänk på att tidsangivelserna är preliminära och kan komma att ändras.

Ena körbanan på avfarten från E6:an vid Trafikplats Alnarp kommer inom kort att stängas av för trafik

Denna avstängning kommer troligen att vara under resten av 2018. Anledningen till avstängningen är att arbetet med de tillfälliga spåren i Åkarpsdammen kommer att påbörjas.

Lommavägen

Under hösten 2017 stängdes Lommavägen av i Arlöv för att bredda järnvägsbron med ytterligare två spår. Det arbetet beräknas vara färdigt i april 2018.

Bron öppnar vid Gränsvägen i Åkarp

Under maj månad beräknas den tillfälliga bron vid Gränsvägen över järnvägsspåren i Åkarp vara klar och öppnas för trafik. I samma veva stängs Alnarpsvägen av och järnvägsövergången med bommarna i Åkarp kommer att försvinna.

E6:an stängs av helt under två veckor hösten 2018

Till hösten 2018, troligen någon gång under månaderna oktober/november, kommer E6:an att stängas helt vid trafikplats Alnarp. Eftersom det är mycket som ska klaffa med planering/projektering och samverkan mellan flera olika myndigheter och organisationer är det ännu inte klart exakt vilka två veckor som avstängningen kommer att ske. Mer information kommer...

Senast uppdaterad:
2018-01-19