Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2019-09-13

Kulturskolan på Hansafest i Anklam

elever i vita skjortor och svarta kjolar/shorts med musikinstrument i händerna

I slutet av sommaren var det Hansafest i Burlövs kommuns vänort Anklam i nordöstra Tyskland. För att delta i festligheterna och visa upp några av kommunens duktiga elever åkte kulturskolan ner och spelade. Här kan du läsa några dagboksanteckningar från en av eleverna som var med.

Dag 1

Efter en lång båt- och bussresa är vi i Anklam! Vi kollade runt på festivalen, och fick se kanoner avfyras vid invigningen. Hansafesten är lite som ett mindre Malmöfestivalen. Middag fick det bli på festivalen, en rejäl bagett med pulled pork! Sen tillbaka till idrottshallen för att sova. Men när vi kom tillbaka så hade resten av orkestern börjat spontan-öva, vi var tvungna att hänga på! Efter allt detta så var vi utmattade, dags att sova. Dag ett i Anklam avklarad!

 

Dag 2

Att sova i idrottshallen var ändå helt ok! Ganska mysigt faktiskt. Till frukost belv det bröd och mera bröd! Tyskland är inget för laktosintoleranta, glutenintoleranta och vegetarianer. Idag är det Konsertdag! Vi spelade totalt nästan i två timmar på de två konserterna, man blev riktigt trött i kroppen men med lite tysk mjukglass så blev det bra! När vi på kvällen kom tillbaka till idrottshallen så spelade vi kort, lamporna var släckta så vi fick göra egna lyktor, en mobiltelefon med ficklampa som vi ställde en plastflaska på! Funkade bra.

 

Dag 3

Dags för hemresa! En mysig resa med mycket tysk korv och konserter är nu över. Även om båtresan hem är lång så var det mysigt att sitta ute på däcket på båten, och vi fick ju lunchbuffé på båten! När vi var framme i Burlöv igen så blev vi välkomnade av ösregn. Men det var en bra resa, det känns som vi lärde känna varandra mycket bättre. En lyckad resa!

Senast uppdaterad:
2019-09-13