Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Kronetorpsvägen stängs under fyra veckor

väg med bro och höstträd i bakgrunden

I höst bygger Trafikverket om järnvägsbron över Kronetorpsvägen. Arbetet påverkar Kronetorpsvägen under cirka ett halvår. Personbilar kommer att kunna passera den mesta tiden men under fyra veckor i höst är vägen helt stängd, från 12 oktober till 10 november.

Järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv byggs i två etapper. Den första brodelen byggdes för två år sedan. Etapp två startar i september, efter tågstoppet, och pågår till april 2021.

Kronetorpsvägen stängd i fyra veckor

När den gamla brodelen rivs måste Kronetorpsvägen stängas helt för att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert sätt för allmänheten och för projektets bygg-arbetare. Arbetsområdet omfattar sträckan mellan rondellen Företagsvägen/Testvägen och infarten till Burlövsbadet/Burlöv Center. Vägen är stängd under fyra veckor, från 12 oktober till 10 november. Vägen stängs också en vecka i mars/april 2021 när bygget avvecklas.

Öppet för personbilar

Från 10 november är Kronetorpsvägen öppen för personbilar med maximal höjd på 4,2 meter. Lastbilar och tung trafik, gående och cyklister och leds om till andra vägar. Skyltar visar alternativa vägar.

Senast uppdaterad: