Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Krister Persson, ny näringslivssamordnare i Burlövs kommun!

Krister Persson

Krister Persson började som ny näringslivssamordnare i Burlövs kommun den 1 april och kommer från en liknande tjänst som näringsliv och destinationschef i Örkelljunga kommun. Krister är i full gång med verksamheten och har tagit flera inledande möten med företagare, tjänstemän och organisationer.

Vem är Krister Persson?

- Infödd skåning som har arbetat inom många olika branscher som bland annat inom IT, kultur- och teater, på reklambyrå och i den grafiska branschen. Mina uppdrag har varit säljare, försäljnings/marknadschef, VD, reklambyråchef till nu senast näringslivschef i Örkelljunga Kommun, berättar Krister Persson.

 

-Jag har en stor familj med barn och barnbarn som är utspridd från Canada till Stockholm, Malmö och Höganäs. Jag och min sambo bor norr om Helsingborg, säger Krister.

 

Varför tog du jobbet som näringslivssamordnare i Burlövs kommun?

-Burlöv har lyckats väl med sin satsning på näringslivsarbete och när jag såg jobbet annonseras ut fick jag blodad tand efter att ha läst in mig och insett att Burlöv är en strukturerad och utvecklande kommun. Jag vill jobba med att utveckla en positiv framtid för företagande och såg möjligheter, fortsätter Krister.

 

-Efter sex års tidigare erfarenhet av kommunalt näringslivsarbete i Örkelljunga ser jag med stor ödmjukhet fram mot att fortsätta utveckla kommunens näringslivsarbete och de kommande åren kommer vi fortsätta befästa denna utveckling som Burlöv är mitt uppe i och identifiera fler förbättringsområden, säger Krister.

 

Hur vill du arbeta med att förbättra företagsklimatet i er kommun?

-Jag driver kommunens näringslivsengagemang tillsammans med kollegan Anna Stening Frost, och vi kommer fortsätta att lyssna in företagen. Det finns mycket erfarenhet av vad som är bra och vad som kan bli bättre samlat hos företag, kollegor och politiken. Så det gäller för mig att lyssna in, filtrerar och prioritera för att komma rätt på vilka förbättringar som skall genomföras, säger Krister.

 

- Jag har under dessa två veckorna på jobbet möts av stor samarbetsvilja och engagemang till just näringslivsfrågor från mina kollegor, vilket bådar gott för vårt arbete, fortsätter Krister.

 

- Vi fortsätter satsningen Tillväxtresan – genom innovation & mångfald genom att starta upp en förstudie (ESF) där vi kommer undersöka kommunens små och medelstora tillväxtföretags digitaliseringsbehov. Anna Stening Frost kommer att leda detta ESF projekt. Kommuns ledning vill fortsätta arbetet med att utveckla små och medelstora företag. Genom att främja och stärka de lokala företagen och deras anställda så att fler personer kommer i anställning lägger vi grunden för fortsatt utveckling i kommunen, säger Krister.

 

-Vi kommer jobba aktivt med skolan och ytterligare förbättra samverkan. De unga är framtiden och tidiga insatser kan ge bättre möjligheter till deras försörjning och därmed ett bättre användande av deras kompetens och energi. Vi planerar för digital version av sommarlovsentreprenörerna och kommunen ställer om till digital prao som kommer genomföras efter sommarlovet i årkurs 9, avslutar Krister.

Senast uppdaterad: