Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Digital bedömning och prisutdelning för elever som deltar i Ung Företagsamhet

Det är mycket som händer just nu för eleverna som deltar i Ung Företagsamhet, även om det inte är ett vanligt år med stor mässa på Emporia, så avlöser det ena digitala jurymötet det andra. Kommunens näringslivssamordnare Anna Nilsson och Anna Stening Frost engagerar sig i årets juryarbete, detta år deltar de i jurygrupperna Årets säljare i Lund området och Årets säljare i Malmö området.

- Årets säljare genomfördes med ett nytt digitalt upplägg, med inspelade säljmöte som vi fick ta del av innan det faktiska jurymötet. På jurymötet fick vi återigen uppleva ett säljmöte digitalt mellan en säljare och en kund. På så vis fick vi se två olika säljmöten och hur eleven utvecklats under tid, berättar Anna Stening Frost.


- Jag tycker det är viktiga att eleven på ett otroligt engagerat sätt genomförde sin pitch digitalt, vilket är en stor utmaning när man annars står i en monter och kan använda produkter och kroppen så att man förstärker sitt budskap, säger Anna Nilsson.


På bestämd tid skulle eleven genomföra ett säljsamtal med stor produktkunskap, goda förberedelser, genomföra en behovsanalys av kunden, argumentera för sin produkt eller tjänst, ta emot invändningar från kunden, komma med köpförslag och sedan avsluta.


- Det var utan tvekan så att samtliga elever genomförde sina säljmöten över förväntan, fortsätter Anna Stening Frost.


- Vi fick träffa på nyfikna och engagerade UF-elever som trots rådande läge tagit fram innovativa och påhittiga produkter. I Malmö fick jag ta del av ett företag som tagit fram en tablett för att göra sitt eget smaksatta vatten, personliga vattenflaskor och ett tredje företag erbjöd egentillverkade armband, berättar Anna Nilsson.


Ung företagsamhet Skåne arbetar varje dag för att unga i Skåne ska se och förstå sin företagsamhet. UF-företagande är en utbildning där gymnasieelever under ett år får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster och med riktiga pengar.


Är du nyfiken på vilka produkter och tjänster som UF-eleverna säljer?

I år visar Ung Företagsamhet upp sina produkter och erbjuder sina tjänster i en digital galleria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klicka in och uppmärksamma vilket engagemang och så mycket fint de åstadkommit under sitt uf-år. Hittar du något bra, så är det bara att beställa!


Digitalprisutdelning när Skånes finalister koras

Fredagen den 19 mars träffar UF-företagen jurygrupperna en sista gång och tävlar om att bli Skånes representant i respektive tävlingskategori. På kvällen mellan 17.00-19.00 tar en stor pampig prisutdelning plats digitalt. En prisutdelning med stort underhållningsvärde när nerverna är många när Skånes främsta UF-företag ska prisas. Du kan följa prisutdelningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad: