Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlövsentreprenörer koras till Årets Företagare Skåne 2021

Nordgröna AB tar emot blommor av kommunen, som gratulation för vinsten till Årets företag i Skåne.

Stort grattis till våra lokala entreprenörer Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk med företaget Nordgröna AB som idag korats till Årets Företagare Skåne 2021!

Priset Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna och går till företagare som genom framgångsrikt företagande bidrar till lokalsamhället och är en förebild för andra.

Innovativ inredning av hållbara material

Nordgröna utvecklar, tillverkar och säljer inredningsprodukter av naturliga och hållbara material – med ett fokus på design och funktion för att skapa bättre arbetsplatser och miljöer för människor att vistas i.

 

I ett studentprojekt vid Lunds Universitet fann de blivande grundarna av Nordgröna AB, Oscar Pressfeldt, Joris och Sander Oudendijk ett sätt att använda det mångsidiga materialet Fönsterlav för produkter i moderna vardagsrum och arbetsutrymme. Entreprenörerna har fortsatt att utveckla nya produkter av det naturligt återväxande materialet sedan dess.

 

Det hela började under en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossa hade förmågan att absorbera vatten och hålla tältets insida torrt och på den vägen är det. Företaget som bildades omedelbart efter studierna år 2014 har sedan dess utvecklat ett antal naturprodukter och har bland annat ett antal stora företag som sina kunder, och där en stor del av produktionen exporteras. Tillsammans med duktiga medarbetare är företaget i snabb utveckling.

 

- Entreprenörerna bakom Nordgröna är en inspirationskälla som valt att engagera sig i kommunens digitala prao om ett par veckor, för att berätta om sitt företag och för att visa på möjligheter, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.

Chans på vinst i riksfinalen

Nordgröna har nu chansen att ta hem den prestigefyllda titeln som Årets Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 15 oktober 2021 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus.

 

- Vi gläds åt Oscar, Jordis och Sander framgångar och deras positiva utveckling! Vi ser fram emot att följa Nordgröna och deras innovativa produkter, som säljer världen över. Vi hejar på Nordgröna och hoppas de vinner det hedersamma priset i Årets Företagare Sverige. Stort lycka till, säger Lars Johnsson, kommunstyrelsens ordförande.

Vill du läsa mer?

Senast uppdaterad: