Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlöv är Sveriges femte bästa företagskommun

två kvinnor och en man framför ett runt småbord med blommor på

Från vänster: Carola Netterlid från Svenskt Näringsliv, Anna Nilsson näringslivssamordnare i Burlövs kommun och Lars Johnson (M) kommunalråd i Burlöv

Ny topplacering för Burlövs kommun som visar på attraktivt företagsklimat, då Svenskt Näringsliv idag presenterar sin årliga ranking av företagsklimatet av Sveriges 290 kommuner. Burlöv klättrar 23 platser och landar på en femte plats, den bästa placeringen någonsin. Med det är Burlövs kommun näst bästa skånska kommunen att driva företag i, strax efter Höganäs på plats fyra.

– Det är ett glädjande besked och rankingen visar på ett mycket attraktivt företagsklimat i Burlövs kommun! Företagarna är engagerade och vi har ett proaktivt samarbete som gett tydlighet och ett gott resultat. Företagen är viktiga för kommunens tillväxt och välstånd, och tillsammans har vi satt ett starkt och hållbart näringslivsprogram, berättar Anna Nilsson näringslivsamordnare i Burlövs kommun.


– Under året har vi bland annat fortsatt den viktiga satsningen på samverkan mellan skola och näringsliv, där flera företagare har räckt upp handen och visat sitt engagemang. Kommunen har både kunnat erbjuda Prao och Ungt Entreprenörskap. Det har gett unga vuxna en möjlighet att testa på olika yrken, för att få inspiration inför studier och kommande yrkesliv. Kommunen har också fortsatt arbetet för bättre service till våra företag kopplat till vår funktion företagslots gällande tillstånd och tillsyn. Ett arbete som startade för drygt två år sedan och där vi har tagit inspiration från grannkommuner. Med funktion företagslots har vi ökat tillgängligheten, gett företagarna bättre service och kunnat ge information från flera av kommunens områden samtidigt, berättar Anna Nilsson.


– Burlövs kommun är under utveckling och vi befinner oss nu i ett stort tillväxtarbete med bygget av fyra spår, Kronotorpsområdet, Burlövs centrum och nya badhuset. Målet är att Burlöv ska bli ännu attraktivare kommun att leva, arbeta och driva företag i. Rankingen visar på positivt besked och att vi är på rätt väg. Det glädjer oss och vi fortsätter vårt strategiska arbete och kommunens visioner för 2040 tillsammans med de lokala företagsledarna, säger kommundirektör Lars-Åke Ståhl.


- Stort grattis till Solna som även i år tar ledningen i årets ranking! I Skåne delar Burlövs kommun prispallen med Höganäs (4) och Staffanstorp (6), stort grattis till deras fina placeringar, säger kommunalrådet Lars Johnson (M).


- Det har varit ett speciellt år där kommunikation, tydlighet och visa på nya möjligheter har varit avgörande för företagare. I och med coronavirusets frammarsch i Sverige har företagens förhållanden förändrats då ordrar har uteblivit. Det är fortfarande osäkra tider för företagen, men då Burlöv är en liten kommun har vi haft möjligheten att jobba nära företagarna, för ökad förståelse av deras situation, avslutar Anna Nilsson.

Senast uppdaterad: