Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Bra företagsklimat blir bättre

Sammanfattande omdöme

I veckan släppte Svenskt Näringsliv en del av sin årliga undersökning om företagsklimatet i de svenska kommunerna. När företagarna får ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen visar siffrorna att Burlövs kommun fortsätter sin utvecklingsresa med ett kliv uppåt i poäng, från 4,02 (2020) till 4,21 för årets mätning.

- Det är glädjande att vi alla tillsammans företagare, kommunens medarbetare och politiker arbetar med att utveckla Burlövs kommun för ett ännu bättre företagsklimat. Siffran visar på att vi stärker våra resultat från en redan hög nivå. Detta ser vi också i andra relaterade mätningar som SKR:s undersökning Insikt och att vi är nominerade till Sveriges KvalitetsKommun 2021, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör.


Burlövs kommun har högt ställda mål

- Burlövs kommun har högt ställda mål och den politiska ledningen är eniga i vikten av ett gott företagsklimat. Tillväxten i kommunen är hög och skapar behov av att synliggöra det vi gör och samtidigt lyssnar vi in företagen. Vi har en färsk näringslivsplan som visar vägen för vårt arbete framåt, säger Lars Johnson (M), kommunstyrelsens ordförande.


Vi ser i Svenskt Näringslivs undersökning att tryggheten för företagen i kommunen är ett viktigt område som vi måste jobba mer med. På nästa näringslivsmorgon den 8 juni gästas vi av kommunpolisen och därefter stärker vi samverkan mellan lokala företagare och kommunpolisen för en ökad trygghet.


Vidare visar enkätundersökningen att prioriterade frågor för kommunens företagare är en bättre samverkan mellan skola och arbetsliv vilket också ligger i linje med kommunens mål för de kommande fyra åren.


- På grund av den rådande situationen med pandemin har årskurs åttas prao blivit inställd och den är förlagd till en digitalprao under vecka 37 i årskurs nio. Den digitala praons program är satt och vi ser mycket lovande på denna utveckling med ökad arbetsmarkandskunskap och diskussionsämnen för eleverna, säger Krister Persson, näringslivssamordnare.


Läs mer om enkätsvaren och ranking

Gå gärna in på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och läs mer om Svenskt Näringslivs undersökning, rankingen släpps den 22 september 2021.


I höst firar vi gott företagsklimat med tårta

- För att fira företagsklimatet kommer kommunen bjuda in till sedvanligt tårtkalas i samband med att Svenskt Näringsliv släpper rankingen. Inbjudan kommer gå ut efter sommaren då vi vet mer om restriktioner och hur vi tillsammans kan fira kommunens företagande och vårt goda företagsklimat, avslutar Krister Persson, näringslivssamordnare.

Senast uppdaterad: