Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2018-06-08

Bommarna rivs i Åkarp - Gränsvägen öppnar för trafik

Svartvitt foto av järnvägsövergången i Åkarp

Foto: Annette Pettersson

Trafikverket tar bort järnvägskorsningen som plågat Åkarpsborna under många år och den nya delen av Gränsvägen och den tillfälliga bron öppnas för trafik under helgen v. 24 (15-17 juni).

Järnvägsövergången har utmanat tålamodet för många. När tågtrafiken är som mest intensiv är bommarna nere 45 minuter i timmen. Är det problem på sträckan, och nedsatt hastighet för tågen, kan väntan bli ännu längre. Så det är en viktig händelse är när järnvägskorsningen vid Alnarpsvägen nu stängs.

Broöppning

Som ersättning för den stängda Alnarpsvägen öppnas den nya Gränsvägen och den tillfälliga bron för fordonstrafik. Går du eller färdas på cykel ska du använda tunneln vid Åkarps station för att passera spåren. Gång- och cykeltrafik kommer vara förbjudet över den tillfälliga bron. Följ de orangea skyltarna för ersättningsvägar.

Vi firar att bommarna försvinner

I samarbete med Trafikverket uppmärksammar vi den stora dagen när järnvägsövergången försvinner. Söndagen 17 juni har du möjlighet att fira med oss och kanske få en bit av bommarna med dig som "kärt" minne av järnvägsövergången. Klockan 14.00 den 17 juni startar vi firandet intill byggarbetsplatsen vid Åkarpsdammen. Vi bjuder på kaffe och glass och kommunstyrelsens ordförande Katja Larsson och kommundirektör Lars-Åke Ståhl kommer att säga några ord.

Senast uppdaterad:
2018-06-08