Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Årets företagare!

gruppbild pristagare

Lars Johnson, kommunstyrelsens ordförande, Rolf Östinge Vice ordförande Företagarna Öresund, Patrik Johansson, VD Solutions & Services Europe AB och medarbetaren Jessica Olsson

Företagarna Öresund har delat ut priset till Årets företagare i Burlöv. Vinnare för 2019 blev Patrik Johansson, VD för Solutions & Services Europe AB, som finns etablerade sedan 2011 i Arlöv.

Prisöverlämning

Marie Nilsson, ordförande Företagarna Öresund överlämnar priset som Årets företagare till Patrik Johansson

Framgångsrikt företag i Burlöv med flera verksamheter

Från bord till jord - är ledorden för årets företagare genom att erbjuda förpacknings- och komposteringslösningar till kunder över hela världen. Hållbarhetstänk och miljöhänsyn för hela kedjan i mathanteringen.

Förpackningar av färdigmat

Företagare började med förpackning av mat och erbjuder idag allt ifrån små maskiner för restauranger som erbjuder hämtmat till förpackning av mat i storproduktion. Under pandemin har denna verksamhet fått ett stort uppsving, då vi inte har kunnat äta mat på restauranger. Flera vill erbjuda hämtmat som komplement. I princip har företaget sålt så mycket utrustning som det bara har gått att få fram under de senaste månaderna.

Komposteringslösningar tar hand om resten

Men den stora växande delen i företaget är luktfria och snabba komposteringslösningar som omvandlar matavfall och rester från kök och restauranger till jord. Företaget har utvecklat en smidig lösning där den perfekta kombinationen av luft, kontrollerad värme, fuktighet och microorganismer förvandlar illaluktande matavfall på ett dygn till "jord", så näringsrik och koncentrerad att den måste spädas för annars blir det för mycket för nya små plantor. Utrustningen finns inte för konumentbruk, men bland kunderna finns allt från små förskolor, till restauranger och storkök, lösningar finns från från 5 till 1400 kg matavfall per dag.

Den luktfria ekogödseln kan sedan återföras till lantbrukare för att spridas på åkrar igen och därmed bli gödsel för framtida skördar.

Läs mer om årets föregare Solutions & Services Eurupe AB.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prisutdelare är Företagarna Öresund

Burlövs kommun har ett nära samarbete med Företagarna Öresund.
Läs mer om Årets företagare

Senast uppdaterad: