Burlövs kommun
www.burlov.se

Civilsamhället och föreningar

Burlövs kommun har ett levande föreningsliv. För dig som vill engagera dig i föreningar på din fritid har vi här samlat information som kan vara till hjälp.

Föreningsregistret

I Burlövs kommun finns olika föreningar, såväl inom kultur och idrott som studieförbund och humanitära föreningar. Vi har ett uppdaterat och sökbart register, där du kan se vilka föreningar som finns i kommunen. Du kan t.ex. söka på ort, aktivitet eller verksamhet. Varje förening presenteras med bland annat kontaktuppgifter och länkar till föreningens hemsida.

Föreningsbidrag

Du som är registrerad som ansvarig för en förening har även möjlighet att söka bidrag i föreningsregistret. Under utbildnings- och kulturnämnden är alla kommunens föreningsstöd samlade oavsett föreningstyp. Det finns stöd till idrottsföreningar, pensionärsföreningar, studieförbund, kulturföreningar samt stöd för medborgarinitiativ.

Lotteritillstånd

Som förening kan du ansöka om lotteritillstånd. Utbildnings- och kulturnämnden är tillståndsmyndighet för lotterier enligt lotterilagen. Endast ideella allmännyttiga organisationer kan beviljas lotteritillstånd. Du kan ladda ner en blankett längre ner på sidan. Ansökan skickas sedan till Kultur- och fritidsnämnden.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid