Burlövs kommun

Om biblioteken

Kontakta barn- och ungdomsbibliotekarierna!

Här hittar du kontaktuppgifter till Erik, Frida och Maria.

Låna, läsa eller spela spel. Du väljer!

Det är gratis att låna på biblioteket. Du kan låna böcker, spel och tidningar. För att låna DVD måste man vara 15 år.

Bibliotekskort

När man börjar skolan får alla vid det första biblioteksbesöket möjlighet att skaffa bibliotekskort. Först måste föräldrarna ge sitt tillstånd på ett s.k. förbindelsekort. Men du kan även komma till biblioteket vid ett senare tillfälle och få ett bibliotekskort. Om man är under 18 år ska man ha föräldrars tillstånd.

Lånetid

Du får låna böcker i fyra veckor. När du lånar får du ett kvitto där det står när du ska lämna tillbaka lånen. Spara det.

Låna om

Om ingen står på kö till det du har lånat kan du låna om två gånger. Det kan du göra på biblioteket, ringa till oss eller gör det själv i vår katalog på nätet.

Reservera

Du kan beställa en bok som är utlånad. Bibliotekarien hjälper dig att beställa böcker, du kan också göra det själv på internetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du får ett brev på posten eller ett mail om när du kan komma och hämta boken hos oss. Det kostar ingenting att reservera.

PIN-kod

PIN-kod får du på biblioteket. Den behöver du för att låna eller om du ska låna om eller reservera i katalogen på internet.

Lämna tillbaka i tid!

Om du inte lämnar tillbaka böckerna i tid får du och dina föräldrar en påminnelse från biblioteket. Kommer boken inte tillbaka efter tredje påminnelsen skickas en räkning till dina föräldrar.

Senast uppdaterad: