Burlövs kommun
www.burlov.se

Du behöver ett lånekort för att låna.
För att få ett lånekort måste du visa din legitimation.
Lånekortet är gratis och det är gratis att låna.
Om du tappar bort lånekortet kostar det 10 kronor
att få ett nytt.

Bibliotekskort & låneregler

bild på låneautomat

Det är gratis att låna!

Allt du behöver är ett bibliotekskort. Bibliotekskort får man på biblioteket mot uppvisande av legitimation. Samtididigt får man en pinkod som är knuten till bibliotekskortet. Man behöver en PIN-kod för att kunna låna om och reservera böcker i bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemifrån. Bibliotekskort eller personnummer, och PIN-kod behövs även när du lånar.


Alla barn kan få ett eget bibliotekskort då de fyller 6 år eller då de kommer på sitt första klassbesök. Vårdnadshavare avgör, om barnet ska få ett eget bibliotekskort genom att lämna sitt godkännande på en låneansökan. Vårdnadshavares godkännande krävs för barn upp till 18 år.


Kom ihåg att meddela oss ändrad adress, telefonnummer, e-postadress eller namnbyte.


Det är varje låntagares skyldighet att hålla sig informerad om ändringar av regler och avgifter.I samband med att du lämnar uppgifterna på blanketten du fyller i på biblioteken medger du att biblioteken i Burlövs kommun behandlar dessa personuppgifter om dig vid behandling av ditt ärende. Läs gärna mer om behandling av personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Senast uppdaterad: