Burlövs kommun
www.burlov.se

Corona-viruset, Covid-19

ett par intvålade händer

För att minska spridningen av coronaviruset är det extra viktigt att tvätta händerna noga.

Burlövs kommun följer dagligen utvecklingen med anledning av smittspridningen av coronaviruset i Sverige. Här hittar du en kort sammanfattning av läget, plus ett nyhetsarkiv där du kan läsa nyheterna som vi har publicerat om coronaviruset.

Uppdaterad 6 april kl. 13.30

Aktuellt just nu

Folkhälsomyndigheten bedömer den allmänna smittspridningsrisken av Coronaviruset/Covid-19 till mycket hög. Alla invånare i Sverige uppmanas att undvika sociala kontakter om man har symptom på luftvägsinfektion, även milda symptom.

Besöksförbud för alla äldreboenden och övriga boenden i Sverige från den 1 april.

Det innebär att besök inte längre är tillåtna på kommunens äldreboenden och andra boenden för våra medborgare. Vid önskemål om undantag för att besöka anhörig kontaktas enhetschefen för respektive boende per telefon. Beslutet gäller tillsvidare.

Samtidigt stänger kommunen daglig verksamhet och korttidsboende inom LSS samt Träffpunkten. Besluten syftar till att minimera risk för smittspridning bland de boende och vårdpersonal.

Komvux och introduktionsprogram på distans

Folkhälsomyndigheten rekommenderar den 17 mars att undervisningen i gymnasieskolan inte ska bedrivas i skolans lokaler, utan genom fjärr- eller distansundervisning. Motsvarande rekommendation gäller också lärosäten, yrkeshögskolan och komvux.


För Burlövs kommun innebär det att vi från 18 mars förbereder för att kunna bedriva distansutbildning på Komvux och IM (introduktionsprogram). Berörda elever är informerade och skolledningen lägger en plan för att kunna bedriva undervisning enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.


Övriga ungdomar och studenter uppmanas att följa sina skolors och lärosätens information och instruktioner.

Mötesplatsen och dagverksamhet för personer med demens stängs

Burlövs stänger verksamheterna Mötesplatsen och dagverksamheten för personer med demens till följd av den pågående coronapandemin för att minska risken för smittspridning.

Burlövs kommuns nyheter om Corona-viruset

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2020-04-06

Kommun & politik