Burlövs kommun
www.burlov.se

INSTÄLLT: Milljödagar 24-25 april 2020

***UPPDATERAT 1 APRIL KL. 09.00***

Till följd av corona-pandemin har vi tagit det tråkiga men väntade beslutet att ställa in alla publika aktiviteter vid Burlövs center i samband med miljödagarna den 24 och 25 april.

 

För närvarande har vi inte fattat beslut om att ställa in skolornas skräpplockning. Tills vidare avgör skolorna/förskolorna själva om de vill plocka skräp under miljödagarna. Vi arbetar fortfarande utefter att dessa ska få material, banan och festis samt få sina säckar upphämtade om så önskas. Detta kan ju naturligtvis förändras så småningom. Det är många skolor och förskolor som har anmält sig både i kommunen och nationellt. Vid skypekonferens förra veckan var detta det då rådande förhållningssättet.

Man i gul reflexväst slänger sopor i container

Är miljön och närmiljön viktig för dig? Var med du också! Gör en insats som skräpplockare på miljödagarna! Under dagarna kan du också passa på att lära dig mer om miljö, energi och klimat.

Nationella skräpplockardagar

Miljödagarna samordnas med Håll Sverige Rents skräpplockardagar - en manifestation för alla som är emot nedskräpning och för en god miljö. Plocka skräp den 24-25 april - visa att nedskräpning inte är ok!

Till följd av coronapandemin har cykelkökets, Återbrukets och VA SYDs medverkan samt kommunens andra aktiviteter under miljödagarna ställts in.

Anmäl ditt deltagande senast 1 april

Med avseende på coronapandemin avgör skolor och förskolor och övriga i nuläget själva om de genomför sin skräpplockning som planerat. Här hittar ni information https://www.hsr.se/node/1821länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.hsr.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolor och förskolor

Till skolor och förskolor är materialet gratis och skickas direkt från Håll Sverige Rent.

Företag, föreningar och privatpersoner

Till företag, föreningar och privatpersoner kan vi skicka ut påsar och säckar så långt lagret räcker.


Meddelande från Håll Sverige Rent: "Ändring - vi pausar materialbeställning till skolor och förskolor på grund av Covid-19"

Med anledning av Covid-19 pausar Håll Sverige Rent nu alla nya beställningar av material tills vidare från och med den 17 mars.


Vi vet att ni har mycket annat att tänka på just nu och att det kan vara svårt för er att i nuläget garantera att det finns personal som kan ta emot materialet. Det innebär ökade kostnader, både för er och för oss, att få det skickat igen. Vi har därför beslutat att från och med 17 mars pausa alla nya beställningar.


Om detta innebär stora problem för er, maila omgående till spd@hsr.se.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2020-04-09

Bygga, bo & miljö