Burlövs kommun

Ingen milljödag 2021men skolor erbjuds göra insats för miljön

Bara ben, en brun soppåse och ett verktyg för att plocka skräp

I år får vi tyvärr ställa in alla publika evenemang kring miljödagarna pga corona-pandemin, vilket också betyder att skräpplockning för kommunala förvaltningar, företag, organisationer samt privatpersoner är inställt.

Skräpplockning för skolor och förskolor

Skräpplockningen för skolor och förskolor är dock fortfarande planerad att genomföras! Skräpplockningen sker genom Håll Sverige Rents (HSR) skräpplockardagar. Skräpplockardagarna är en manifestation för alla som vill visa att de är emot nedskräpning. Gå ut och plocka skräp för att bidra till ett mer skräpfritt Burlöv. Samtidigt visar vi tillsammans att nedskräpning inte är okej.

Anmäl till Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent sköter numera leverans av påsar. Från kommunen skickar vi Smakis-dricka och banan lagom till den 23 april. Glöm inte beställa material i webbshopen om ni vill ha kostnadsfria påsar etc. Upphämtning av fyllda säckar kan erbjudas. Du får mer info efter anmälan.


Anmäl dig och klass till skräpplockardagarna på: www.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Anmälan öppnar 1 mars.

Sista anmälningsdag är den 10 april för att få material till den 23 april. Anmäl gärna tidigare så att vi har lite marginal!

P.s. På www.hsr.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns jättemycket bra material om nedskräpning som ni kan använda och info kring coronasäker plockning!
Ange ditt telefonnummer och e-post i anmälan så att vi kan nå dig. Detta förenklar väldigt mycket för oss som arbetar med miljödagarna! D.s.

Kontakta oss

Miljöstrateg (BUR)

Johan Rönnborg

Johan.Ronnborg@burlov.se

040-625 64 44

Senast uppdaterad:

Bygga, bo & miljö