Burlövs kommun

tisdag 27 augusti, 18.00

Medborgarkväll: Mer lättillgänglig kommun genom minskat bilberoende

röd cykel staty

Hur kan vi göra Burlöv mer miljövänligt och samtidigt mer lättillgängligt för de som inte har bil? Det ska vi diskutera på en medborgarkväll den 27 augusti. Vi bjuder in lokala politiker, personer från Skånetrafiken och byggentreprenörer för att diskutera. Välkommen!

Bakgrund

Bakgrunden är att Burlöv deltog i ett unikt medborgardialogprojekt under tre års tid, där fokus låg på att utveckla en metod för bättre dialog med kommunmedborgarna. Ett av medborgarförslagen som kom fram där handlade om att göra vår kommun mer miljövänlig och lättillgänglig.

Förslaget

Så här skrev förslagsställarna:

Nu måste man ha bil för att till exempel storhandla trots att man bor relativt nära. Äldre och funktionshindrade kan inte alltid cykla. Man ska inte behöva köra bil till stationen för att pendla med tåget.

Förslag

  1. Undersöka om det finns underlag för en liten ringlinje med en liten buss som kan gå i områdena. Typ en el-buss.
  2. Undersöka om det finns underlag för att samarbeta med Malmö kommun om ett lånecykelsystem för pendling till tåget eller inom kommunen.
  3. Undersöka om det finns underlag för att kunna hyra lådcyklar, som exempelvis MKB och Linköpings kommun har. För storhandling, utflykter med mera.
  4. Undersöka om det finns underlag för en bil-pool när man behöver en bil men inte vill äga den.


Ladda ner förslaget och vad tjänstepersonerna har svarat här nedanför.


Välkommen till medborgarkväll

Tid: 27 augusti kl. 18.00–20.00

Plats: Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Kärleksgatan 6 i Arlöv

Vi bjuder på fika. Därför vill vi gärna att du anmäler dig, så vet vi hur mycket fika vi ska beställa. Vi behöver din anmälan senast 23 augusti. Anmälan till Medborgarkväll 27 augusti.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Prova på elcykel

Mellan kl. 17.30–18.00 finns det tillfälle för den som är intresserad av att prova på en el-cykel. Vi träffas i entrén till Medborgarhuset.

Senast uppdaterad:
2019-08-06