Burlövs kommun

3A

Klass 3a på Lilla Dalslund

Vår klass består av 22 elever, 12 pojkar och 10 flickor.
I klassen arbetar Anne och Ingrid. Eftersom vi nyligen varit på lägerskola i Glimminge plantering, där vi badade, fångade krabbor m.m., går mesta tiden åt att efterarbeta våra upplevelser inför en skolvernissage och en föräldrarträff. Till dessa tillfällen ska vi bl. a. ha gjort en powerpoint-presentation som vi tänker visa upp. Efter detta kommer vi att arbeta med forntiden.

 Veckobrev för klass 3a vecka 38 och 39

Nu är vi i full gång med efterarbetet av lägerskolan. Vi arbetar klart med detta innan vi fortsätter med forntiden. Detta gör att vi inte kommer att hinna med så mycket annat några veckor framåt. Jag försöker ändå att skriva ett preliminärt veckobrev till er för att ni ska vara uppdaterade. Behövs det annan info däremellan kommer det så klart via mail.

De här veckorna arbetar vi med följande:
Sv: I språklära arbetar vi vidare med alfabetisk ordning. Naturligtvis tränar vi också läsning och skrivning. Vi kommer att skriva olika texter om lägret.

Ma: Vi arbetar med att hitta enklaste sättet att räkna ut olika sorters tal på ex 340+220=500+60=560 och 231+132=300+60+3=363.

Vid tiotalsövergång visar vi både med uppställning och med varje talsort för sig ex 147+235=300+70+12=382. Barnen får sedan välja det som känns enklast för dem.

So/No: Efterarbete av lägerskolan. Vi letar fakta inom olika områden.
Vi kommer nu att ha klassråd en gång per vecka där saker som rör klassen tas upp.

Eng: Vi tar reda på engelska ord att koppla samman med lägervistelsen.

Id: Om vädret tillåter har vi en enkel orientering kring skolgården.

Mu: Vi fortsätter sjunga olika sånger.

Övrigt: På onsdag har vi brandövning. Den är förberedd. Detta innebär att barnen vet om att det kommer att gå ett larm. Vill man inte gå ut i bara strumpor måste man ha inneskor på.

Föräldramöte för alla klasser på skolan blir den 16/9. Vi samlas i vårt klassrum. Tiden är  18.00-20.00. Pia Bang, vår nya rektor, kommer runt i klasserna och presenterar sig. Det gäller även vår nya skolsköterska och vår kurator.

Jag hoppas att någon i föräldragruppen för att ordna fika till föräldramötet kan komma. Detta är föräldrar till Hanna, Li och Eskil. Om inte kontakta oss så får vi ordna det på annat sätt.

Vi tar upp följande:
Lägret
Skåneresa?
Kamratstödjare
Nationella prov
V-klass
Arbetsområden
Fritids
Övrigt
Jag vill gärna att ni meddelar mig om ni har något ni gärna vill diskutera på mötet.

Läxa: Individuell matteläxa till fredag.
 Läs i valfri bok flera gånger i veckan.

Det var allt för idag
Anne och Ingrid

 

 

Innehållsansvarig: Pia Bang
Dela
Publicerad av: Camilla Bäckström
Datum:  2013-09-25
Kontakt

Tel: 040-625 66 9 Personalrum
Besöksadress: Elevvägen 2, Åkarp

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se