Röd sköld med vit sockerbeta med gula blad. Ovanför finns en röd stjärna.
Du är här:

Kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig till och från Burlöv. Det geografiska läget, mitt emellan Malmö och Lund, ger oss två tågstationer, en i Arlöv och en i Åkarp, och busshållplatsen är aldrig långt borta. Att åka kollektivt är att värna om vår miljö. Hur väljer du att transportera dig?

All kollektivtrafik i Burlövs kommun sker i Skånetrafikens regi. På de gula bussarna köps biljett med Jojo-kort eller bank-/kreditkort (Visa, Mastercard, Electron och Maestro). Gäller även utländska bank-/kreditkort. På de grön bussarna betalar du med Jojo-kort eller SMS-biljett. Till Pågatågen köps biljett med Jojo-kort eller bank-/kreditkort i automaterna på någon av stationerna i Arlöv eller Åkarp innan du stiger ombord på tåget.

Jojo-kort laddat med 200 kronor kan köpas på Coop Forum i Burlöv center. Jojo-korten kan fyllas på med pengar i automaterna vid tågstationerna men endast med hjälp av bank-/kreditkort. För all övrig service med biljetter och Jojo-kort vänd er till Skånetrafikens kundcenter vid Malmö Centralstation eller Lunds Centralstation.

För ytterligare information om tåg och bussar i Burlövs kommun besök Skånetrafikens hemsida på http://www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats eller ring 0771-77 77 77.

Trafikförändringar busslinje 132 och 133 i Burlövs kommun

Nu är arbetet vid trafikplats Spillepeng slutfört och från och med den 13 december 2015 återgår busslinje 132 och 133 till ordinarie körväg. Detta innebär bland annat att buss 132 inte längre gör uppehåll i Burlövs kommun.

Linje 132 kommer att köra via Västkustvägen och kommer inte längre att stanna vid hållplatserna Sockerbitstorget, Björkgatan och Strandängen. Linje 133 kommer att trafikera via Arlövsvägen och stanna vid hållplats Strandängen och Hakegatan. Observera att hållplats Strandängen kommer flyttas till nygammalt läge på Arlövsvägen. För karta tryck härPDF (pdf, 124.4 kB).

Innehållsansvarig: Erik Karlsson

Dela
Publicerad av: Erik Karlsson
Datum:  2016-08-16

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se