Röd sköld med vit sockerbeta med gula blad. Ovanför finns en röd stjärna.
Du är här:

Kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig till och från Burlöv. Det geografiska läget, mitt emellan Malmö och Lund, ger oss två tågstationer, en i Arlöv och en i Åkarp, och busshållplatsen är aldrig långt borta. Att åka kollektivt är att värna om vår miljö. Hur väljer du att transportera dig?

All kollektivtrafik i Burlövs kommun sker i Skånetrafikens regi. På de gula bussarna köps biljett med Jojo-kort eller bank-/kreditkort (Visa, Mastercard, Electron och Maestro). Gäller även utländska bank-/kreditkort. På de grön bussarna betalar du med Jojo-kort eller SMS-biljett. Till Pågatågen köps biljett med Jojo-kort eller bank-/kreditkort i automaterna på någon av stationerna i Arlöv eller Åkarp innan du stiger ombord på tåget.

Jojo-kort laddat med 200 kronor kan köpas på Coop Forum i Burlöv center. Jojo-korten kan fyllas på med pengar i automaterna vid tågstationerna men endast med hjälp av bank-/kreditkort. För all övrig service med biljetter och Jojo-kort vänd er till Skånetrafikens kundcenter vid Malmö Centralstation eller Lunds Centralstation.

För ytterligare information om tåg och bussar i Burlövs kommun besök Skånetrafikens hemsida på http://www.skanetrafiken.selänk till annan webbplats eller ring 0771-77 77 77.

Ny tidtabell den 14 december 2014

Tidtabellsskiftet innebär att linje 130 får tätare trafik med tiominutersintervall under rusningstid. Mer information om hur tidtabesskiftet påverkar busstrafiken bland annat i Burlövs kommun finns härlänk till annan webbplats.

Ombyggnad av Spillepengens trafikplats​

Observera att ombyggnaden av Spillepengens trafikplats tillfälligt kommer påverka linjedragningen av linje 132 och 133 i Burlövs kommun. Ombyggnaden beräknas pågå från kl. 13.00 den 6 april 2014 till kl. 15.00 den 18 december 2015.

Linje 132 och 133 kör under ombyggnaden genom Arlöv via Lommavägen och Lundavägen. Bussarna trafikerar två tillfälliga hållplatser i vardera riktning på Lommavägen vid Norra Promenaden och vid Björkgatan. Se karta nedan. Linje 132 trafikerar även Sockerbitstorgets hållplats.

Innehållsansvarig: Erik Karlsson

Dela
Publicerad av: Erik Karlsson
Datum:  2014-12-09

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se