Röd sköld med vit sockerbeta med gula blad. Ovanför finns en röd stjärna.
Du är här:

Om Burlöv - Kommunfakta

Kronetorps mölla

Burlövs kommun ligger mitt i Öresundsregionen, mellan Lund och Malmö. Det geografiska läget är det bästa tänkbara både ur boende- och arbetsmarknadssynpunkt och kommunikationerna är goda, med tät tåg- och busstrafik.

Burlövs kommun är Sveriges till ytan näst minsta kommun med drygt 17.000 invånare.

Kommunen består av två tätorter - Arlöv och Åkarp. Arlöv har en lång tradition som industriort. Redan 1869 anlades sockerbruket, vilket kom att utgöra kärnan i industrisamhället Arlöv. Åkarp är en gammal ort med en rik historia som har utvecklats till en attraktiv boendeort, känd för sina stora villaträdgårdar med gamla, uppvuxna träd. Utvecklingen av de båda tätorterna tog fart genom utbyggnaden av järnvägen mellan Lund och Malmö.

I Burlöv finns idag många fina boendemiljöer och ett rikt utbud av service – nybyggt bibliotek i Arlövs centrum, Burlövsbadet, med sin bassäng och shopping på Burlöv Center, ett välbesökt köpcentrum.

I kommunen finns en av landets första industribyar och idag finns över 1000 företag i kommunen. Handeln, som är den största branschen i kommunen, skapar många arbetstillfällen och inpendlingen är större än utpendlingen.

I Burlövs kommun kan du njuta av milsvid utsikt över den skånska myllan. Här ligger Kronetorps mölla - en gammal holländarekvarn från 1841, med både sommarcafé och festlokal. På Möllegården kultur i Åkarp, finns Charlotte Weibulls samlingar av gamla skånska dräkter och textilier. Med utställningar av olika slag, en hantverksbutik och ett attraktivt kafé vill Möllegården kultur locka gammal som ung till givande kulturupplevelser – allt enligt mottot "gammalt möter nytt".

Innehållsansvarig: Jonas Hedlid

Dela
Publicerad av: Elisabeth Marcusson
Datum:  2016-06-22

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se