Röd sköld med vit sockerbeta med gula blad. Ovanför finns en röd stjärna.

Södervångskolan vann Barnens miljöpris!

Miljö- och byggnämndens presidium har den 10 maj 2012 enats om vilken klass som ska tilldelas "Miljöpris/stipendium Burlövs miljö - din miljö" för läsåret 2011/2012.
Till vinnare av Barnens miljöpris 2011/2012 utses Södervångskolan klass 3, med läraren Susanne Sköld.
 
Motiveringen till förstapristagare lyder:
Eleverna i klass 3 på Södervångskolan har i sitt arbete med läromedlet "Burlövs miljö — Din miljö" låtit sig inspireras genom utflykter i naturen och aktuella miljö- och naturfrågor. Arbetet med läroplanens mål om miljö har på ett utmärkt sätt skalats ned och anpassats till Södervångskolan!

Södervångskolan har med årets bidrag visat att de med kreativitet, glädje och fantasi har lärt sig om hur miljön och naturen är uppbyggd. Bidraget är uppbyggt av faktaskrifter kryddat med slagkraftiga miljöaffischer. Barnen har skrivit fantastiska, kunskapsspäckade och illustrerade uppslagsverk om bl.a. fåglar och blommor. Eleverna har varit på flera olika typer av miljöexpeditioner, som på soptippen, i Alnarpsparken och på Bernstorps mosse, Från expeditionerna har de skrivit ned sina tankar. Deras slutsatser visar på stor förståelse för naturens principer.

Barnen har också reflekterat över hur det är att befinna sig i ett kretslopp, som t.ex. att vara en vattendroppe. Som en vattendroppe kan man färdas överallt i världen och över oändlig tid. Man kan också vila en stund på Zlatans eller Lady Gagas näsa innan man fortsätter vidare i kretsloppet. Tänk att få ha åkt snålskjuts på både en dinosaurie och Zlatans näsa. Det kan man bara få som vattendroppe!

Dela
Nyheten publicerad av: Johan Rönnborg
Datum:  2012-06-07

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se