Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Var med på miljödagen och plocka skräp för ett renare Burlöv!

Ibland hamnar skräp där det inte ska vara, men tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla Burlöv rent! Lördagen den 20 april är det dags för den årliga skräpplockardagen. Var med och markera att nedskräpning inte är okej!

Burlövs kommuns miljödagar

Varje år anordnar vi våra Miljödagar i samband med Håll Sverige Rent:s skräpplockardagar - en manifestation för alla som är emot nedskräpning och för en god miljö. Lördagen den 20 april gör vi en gemensam satsning - och alla kan vara med!

Plocka och lämna skräp till kommunens insamlingsstation

Var: Utanför Burlöv Center

När: Lördagen den 20 april, klockan 11:00 – 14:00.

Burlövs kommun ställer upp en insamlingsstation utanför Burlöv Center (på gräset bredvid cykelvägen längs Lundavägen). Hit kan du komma och lämna skräpet du plockat från gator, torg och grönytor. Vi kommer att ställa fram en container för restavfall.

 

På plats finns även VA SYDs turnerande återanvändningsstation Pop up-returen. På miljödagen kommer Pop-up Returens återbrukssläp där du kan lämna eller hämta begagnade saker så som möbler, kläder och prylar.

Detta kan du lämna och hämta för återanvändning

  • Hela och rena kläder och skor
  • Möbler som stolar, bord, hyllor
  • Inredningsdetaljer som lampor, prydnader, hemtextil
  • Köksutrustning som fungerande köksmaskiner, bestick och skålar
  • Sportutrustning som racket, skridskor, bollar
  • Fungerande elektronikprylar

Detta tar Pop up-returen inte emot på miljödagen

  • Trasiga möbler, cyklar, kläder, textil och andra prylar som ska återvinnas.
  • Annat skräp så som förpackingar, brännbart, trädgårdsavfall och dylikt.

Klimat- och energirådgivning

Vår energi- och klimatrådgivare kommer vara med under skräpplockningen. Passa på att få svar på frågor som rör din fastighet och dina energikostnader, din energianvändning och dess klimatpåverkan samt tips på hur du minskar sin energianvändning!

Andra engagemang i Burlöv under Miljödagarna

Utöver det offentliga skräpplockarevenemanget kommer flera skolor, förskolor föreningar och verksamheter runt om i Burlöv att själva engagera sig i Skräpplockardagarna. Följ länken nedan för att se alla fina engagemang i kommunen!

Senast uppdaterad: